Film & TV-serier

9 juli 2012 af Mads Mejer Frederiksen
Siden her handler om FILM & TV-serier i VOKSENOMRÅDET. Her finder du alt det, der relaterer til film og TV-serier. På biblioteket kan du låne film på DVD og Blu-ray eller streame det hjemme hos dig selv med FILMSTRIBEN. Du kan låne bøger og blade om film, som du finder ved musikområdet. Det, der står i det lukkede magasin, henter vi gerne op.

Direkte søgninger i vores database:  Nyheder (DVD/BD) | Spillefilm & TV-serier (DVD/BD) | BD | FILMSTRIBEN (streaming) [læs mere her] | VHS | Stand-up | Blade (trykt & online) | Soundtracks (CD) | Filmens historie Biografi | Biografi (bøger)

I takt med, at vi får mulighed for det, bliver disse søgninger mere præcise på webfladen - ellers spørg en bibliotekar.

Lånes på biblioteket
Randers Bibliotek har film på to fysiske medier:


Billede af DVD-logoet  og   Billede af Blu-ray-logoet

Lånes hjemmefra
Filmstriben-logo
indeholder film - lige til at streame!
klik her - og du er inde ved filmene

Læs mere på randersbib.dk/filmstriben
Få filmnyhederne på Filmstriben fra uge til uge på din  e-mail - tilmeld dig via QR-koden. Du kan også følge med på facebook.com/filmstriben 
Allmovie
- måske den næststørste filmdatabase på internettet med henvisning til skuespillere, og man kan bl.a. se filmens indtjening og tekniske detaljer.
Sprog: Engelsk

Carl Th. Dreyer
- er udelukkende om den danske filminstruktør og manuskriptforfatter, Carl Th. Dreyer, hvis film har inspireret en masse mennesker.

Danske Filminstitut, Det
Lav animationsfilm online

Dansk Filmhistorie
- er udsendt af Det Danske Filminstitut dækkende hele den danske filmhistorie fra stum- til lydfilm. Guiden er en illustreret oversigt over dansk films udvikling fra 1896 til nu.

European Film Gateway
- et europæisk projekt, hvor filmarkiver leverer ikke kommercielle eller ikke rettighedsstridige film til. Siden er langt fra færdigudviklet, og den indeholder relativt få film set i lyset af den europæiske filmproduktionshistorie.
Sprog: Engelsk

filmfilmfilm.dk
- gæt 40 screenshots fra forskellige film, og sværhedsgraden varierer fra det decideret nemme til det meget svære. Man har lige så mange gæt man skal bruge og titlerne skal staves rigtigt. Hver quiz løber over en måned, og folkene bag filmfilmfilm lover, at der kommer en quiz hver måned.
Sprog: Dansk

Internet Movie Cars Database
(IMCDb) - her kan du finde en masse spændende biler samt alle mulige andre køretøjer, der har medvirket i film og TV-serier igennem årene.
Sprog: Engelsk

Internet Movie Database, The (IMDb) -
den største database af sin art med detaljer om film, TV-serier, skuespillere, produktion, premieredatoer, locations, tekniske detaljer, indtjening og nyheder. Det er bl.a. også muligt kun at gennemse de enkelte landes film og produktioner. Findes der en dansk titel på en udenlandsk film eller TV-serie, bliver den vist med denne, og oversatte titler, originaltitler og arbejdstitler i produktionen er søgbare. Man kan blive medlem og få endnu flere informationer. IMDbPro er en udbygget version primært for professionelle filmfolk og giver mod betaling adgang til bl.a. detaljeret information om produktioner og nyheder i miljøet mm. Findes også i en britisk, tysk, italiensk, spansk, fransk og portugisisk version.

Movie Mistakes
- en database, der nøjsomt registrerer alle de fejl og mangler, der som regel opstår i film og i TV-seriernes episoder. Kun ganske få produktioner undgår fejl - det er blot de færreste, der ser dem.
Sprog:
Engelsk

 
ON-Z.dk - et gratis filmmagasin på internettet, og et korps af frivillige anmeldere skriver om alle nye film, der kommer i biografen samt DVD-udgivelser.

TV.com - afløseren for TVTome, og er den største database over amerikanske og engelske TV-serier med episodelister- og guides.
Sprog: Engelsk

TVserieguiden.dk -
en episodeguide til de TV-serier, der er blevet vist på en dansk TV-station eller udgivet på DVD. Skrives af frivillige redaktører.

Nye DVD og Blu-ray