Fællesskaber

Vi samler på fællesskaber

At være en del af et fællesskab, stort eller småt, kan være livsforandrende og være med til at forme dig og dit liv.

Er der et fællesskab, som du synes skal med på listen? Så kan du skrive det til mhq@randersbib.dk.
Listen her er ikke en udtømmende liste, men et udtræk af foreninger og fællesskaber som er let tilgengægelige og nemme at lære mere om.

Husrum 
HUSRUM Randers er for unge og voksne alderen 16-30 år, og som føler sig ensomme og savner positive, rummelige fællesskaber. HUSRUM har været fundamentet for mange gode venskaber, og alle aktiviteter er gratis.   

Selvhjælp Randers 
Selvhjælp Randers er både for børn, unge og voksne, der gerne vil have højne deres livskvalitet og mestre livet bedre – uanset hvor stort eller lille deres problem er. Her får man støtte fra andre i samme situation og lærer at håndtere og bearbejde sine udfordringer.   

SIND Randers
SIND er en landsforening for psykisk sundhed. SIND er til stede i Randers med rådgivning for pårørende til mennesker med psykisk sygdom, anonym rådgivning for psykisk sårbare – og afholder desuden løbende arrangementer og aktiviteter i Psykiatriens Hus.

Boblberg
På den digitale platform Boblberg.dk kan man søge nye bekendtskaber, interessefællesskaber og netværk. Boblberg er en socioøkonomisk virksomhed i tæt samarbejde med Røde Kors. Randers Kommune er medlem af Boblberg.dk, så det er gratis for borgere i kommunen at oprette en profil. 

AOF
Hos AOF kan man finde kurser, kulturarrangementer og uddannelsesaktiviteter i hele landet. Det er en såkaldt aftenskole, hvor man kan blive klogere på alt fra fransk sprog og syning til yoga og vegansk madlavning. Man kan også finde undervisning i almene kompetencer som læsning og IT.

FOF
Find kreative workshops, sprogkurser, forældre-barn-hold og mange forskellige slags motion m.m. hos FOF - både i dag- og aftentimerne samt i weekenden.

Headspace
Har du brug for at sige nogle ting højt – måske ting, der er vanskelige at dele med andre? – Eller har du bare brug for at få lettet hjertet? Intet er for stort eller småt til at kontakte headspace. Du kan chatte med os eller booke en samtale eller en videosamtale. Du bestemmer.

Vi løber i Randers
"Vi løber i Randers" er et gratis tilbud for dig, der har lyst til at løbe sammen med andre lørdag morgen kl. 9, samt tirsdage og torsdage kl 17. Der er to ruter - henholdsvis 5 og 10 km. 
Uanset om du er begynder, øvet eller professionel, er du velkommen til at løbe med. Der løbes i Randers Midtby og i de skønne omgivelser omkring Gudenåen. 
"Vi løber i Randers" har også løbeskole for begyndere og gå-klubben "De vandrende pinde".

Randers Volleyball Klub 
Kom og spil volleyball i Randers VK 
Randers VK er en ambitiøs volleyballklub med hold på alle niveauer og i alle aldre. Det er en traditionsrig forening som er båret af fællesskab og frivillighed, hvor det sociale er i højsædet på tværs af holdene.

Idræt for sindet Randers 
IFS Randers er en idrætsforening for personer med en psykisk sårbarhed, som har et ønske om mere bevægelse i deres hverdag. Vi har stort fokus på rummelighed og det sociale aspekt, så der er plads til alle. 
Alle idrætsaktiviteter foregår på små hold, som kører i en hel sæson og med en fast vært, så der altid er en kendt person, man kan støtte sig til.

MTB Randers
Kom og kør mountainbike med os. Her er plads til alle – den nystartede, den øvede og den som ønsker hård træning og kører licensløb. 

Ved at deltage i vores fællestræninger vil du se mange spændende ruter i bla. Fussingø skov, Fladbro skov, Månedalen, Grusgraven på Tebbestrupvej, Romalt Bakker og Assentoft.

Korby Randers
Vil du synge I kor, er der mange muligheder I Randers. På Korby Randers’ hjemmeside finder du en oversigt over alle de mange kor der findes I byen – her er noget for alle aldersgrupper.

Any-Klubben
- stedet for de unge ældre! 
Any-klubben er et rigtig godt sted for dig som ikke længere er på arbejdsmarkedet, men som stadig gerne vil bruge dine kreative evner og din krop. Du kan prøve kræfter med træ-smedeværksted, stenslibning, patchwork, stavgang, bingo, badminton og meget mere.

Fotogruppen Objektiv
Fotogruppen Objektiv er for alle fotointeresserede. Foreningens medlemmer spænder vidt, og omfatter både teenagere, pensionister, midaldrende og nybegyndere samt meget erfarne – altså alle aldersgrupper og erfaringsniveauer. Vi byder altid gerne nye medlemmer velkommen, og er man begynder indenfor fotografering, så vil der være hjælp at hente hos de andre medlemmer i klubben.

Initiativet
Initiativet i Randers er byens største forening for Dungeons & Dragons og andre rollespil, brætspil, Warhammer 40K samt figurmaling. Stemningen er social, familiær og afslappet, med plads til både introverte og ekstroverte typer; unge og gamle; og begyndere og rutinerede.

Randers Skakklub
Om du er en garvet skakspiller der søger kvalificeret modstand, en professionel der søger at spille i de stærke rækker eller en jævn hobbyspiller der bare gerne vil dyrke interessen, så har Randers Skakklub et tilbud der tilfredsstiller dig.

Real Linedance 
Line Dance danses af alle, lige fra de kan gå og til …. ja, til de ikke kan det mere. Stemningen er fantastisk, og ingen bliver ladt udenfor. Vi har mulighed for at holde pause, hvor vi snakker og møder nye mennesker. For flere er den ugentlige dans simpelthen både ugens motion og ugens boost af glæde og godt humør.

Barnevognsven
Som frivillig barnevognsven kan du sammen med din baby glæde et ældre menneske med motion og en snak om f.eks. børn, og hvordan det er at være småbørnsforældre i dag. Måske er du på barsel og går i forvejen lange ture med barnevognen, så hvorfor ikke svinge omkring det nærmeste ældrecenter og tage en ældre beboer med? 

Ældre Sagen
Alder er noget alle har, men ingen er kun deres alder. Nogle har brug for støtte og omsorg. Andre kan ikke finde timer nok i døgnet til alt det, de skal nå. Ældre Sagen skaber rum for gode liv – uanset alder. Vær med sammen med 950.000 andre danskere. Du er velkommen.

Move Randers
Velkommen til vores løbe- og gåklub 
Move Randers er en klub for alle og vi vægter motion og det sociale samvær lige højt. Klubben er både for dig der er en øvet løber og for dig som gerne vil igang med dine første 5 km...eller dig der foretrækker at gå.

Coding Pirates Randers 
Coding Pirates Denmark er en forening, der promoverer IT-kreativitet hos børn i alderen 7- 17 år gennem klubaftener, events og aktiviteter.

Den Glemte Legion
Den Glemte Legion er en fritidsforening for børn og voksne der elsker live-rollespil. Derudver har vi lokaler på rådhustorvet 3, 8900, hvor medlemmer kan udøve deres foretrukne hobby og mødes med ligesindede. Hobbyerne inkluderer blandt andet; Live- og bord-rollespil for unge og voksne, figurspil, gaming, samt kort- og brætspil.

Kronjyllands Jagtforening 
Her kan du træne flugtskydning med haglgevær, riffelskydning eller gå til hundetræning. Vi afholder fællesjagter for vores medlemmer, med vægt på jagt-etik og jagtlige traditioner i hyggelige sociale rammer med plads til både nye og rutinerede jægere.