Om dette arrangement

Lokalitet
Randers Bibliotek
Stemannsgade 2
8900 Randers
Danmark
Tid
15:00 - 18:00
Pris
Gratis
Bibliotek
-nothing-
Andet

AFLYST: Ordblindetemadag

Onsdag 30. september 2020
Uge 40 er ordblindeuge, og det markerer vi med en temadag om ordblindhed på Randers Bibliotek den 30. september. Frem til klokken 15.00 er dagen forbeholdt ordblinde skoleelever, men programmet fra 15.00-18.00 er for alle interesserede.

Dagen består af interessante oplæg, hvor man blandt andre opleve: 

• Christian Bock

Christian Bock er ordblindementor og hjælper ordblinde med at finde de helt rigtige hjælpemidler, så de kan klare sig på lige fod med alle andre. 

• Julie Skibelund

Julie Skibelund er ordblindeunderviser og underviser børn og unge med ordblindhed via kurser fra Ordblindetræning. 

• Forfatter Ronnie Andersen

Ronnie Andersen skriver ungdomsbøger om emner som identitet og samfund. Ronnie Andersen er selv ordblind og i hans foredrag tager han afsæt i sin egen historie med lige dele humor og alvor. 

Om programmet for ordblinde skoleelever: 

På grund af de nye retningslinjer i forbindelse med corona,  har vi udarbejdet en "light-version" af temadagen for ordblinde skoleelever. For at få plads til alle tilmeldte elever, har vi blandt andet kortet programmet ned. På trods af diverse justeringer lover vi, at det bliver en spændende og lærerig dag med en masse spændende oplæg og aktiviteter i Kulturhusets sal. Elverne bedes medbringe en mobil. 

9.00-11.00 er for ordblinde mellemtrinselever fra følgende skoler

Asferg Skole, Assentoftskolen, Bjerregrav Skole, Blicherskolen, C. la Cours Skole, Forberedelsesskolen, Korshøjskolen, Rismølleskolen, Vesterervangsskolen, Fårup Skole, Grønhøjskolen, og Langå Skole. 

11.00-13.00 er for ordblinde udskolingselever følgende skoler: 

Asferg Skole, Assentoft Skole, Blicherskolen, C. la Cours Skole, Korshøj, Forberedelsesskolen, Nørrevangsskolen, Vestervangsskolen, Fårup Skole, Grønhøjskolen og Langå Skole.  

13.00-15.00 er for ordblinde udskolingselever følgende skoler: 

Tirsdalens Skole, Munkholmsskolen, Rismølleskolen og Hornbæk Skole. 

  • Hvis man som skole ikke kan deltage på grund af ovenstående justeringer, skal man meldes afbud senest fredag den 25. oktober til sb@randersbib.dk

Om eftermiddagens program: 

Denne del af dagen gennemføres som planlagt og foregår i Kulturhusets sal fra 15.00-18.00. Her kan man foruden Christian Bock, Julie Skibelund og Ronnia Andersen møde 

• Netværkslokomotivet

Netværkslokomotivet vejleder og motiverer offentlige og private virksomheder til at opkvalificere medarbejdere, der har svært ved at læse, skrive, regne og bruge it og engelsk. 

• Lokale organisationer med tilbud til ordblinde.

Du kan tilmelde dig dagen ved at sende en mail til sb@randersbib.dk

Du er også velkommen til at dukke op på selve dagen.