Ferrante
Ferrante

Om dette arrangement

Bibliotek
Tid
19:00 - 21:30
Pris
35 Kr
Lokalitet
Danmark
Target
Voksne
Tickets
Tilmelding ikke nødvendig
Andet

CPH DOX: Ferrante Fever

Onsdag 20. marts 2019
Ingen ved hvem der gemmer sig bag navnet Elena Ferrante. Men den storsælgende, italienske forfatter har med sine cinematiske romaner om to veninders liv og opvækst i Napoli vundet både publikums og kritikeres hjerter overalt.

‘Ferrante Fever’ ser nærmere på fænomenet Ferrante, på mysteriet bag navnet, og på hvordan hendes ord har givet genlyd hos millioner af læsere og placeret hende på Time Magazines Top 100 over de mest indflydelsesrige mennesker i verden. Ferrantes bøger er flere gange filmatiseret – senest som serie – og klip fra filmene sætter stemningen sammen med smukke scener fra det Napoli, hvis historie(r) hendes bøger udforsker og kortlægger. Med indsigtsfulde interviews med litterater som Jonathan Franzen, Roberto Saviano og Ferrantes faste oversætter Ann Goldstein er det umuligt ikke at blive grebet af Ferrante-feberen – hvis man altså ikke allerede er det.

Efter filmfremvisningen er der talk, hvor Kim Skotte interviewer to Ferrante-eksperter: Lektor Pia Schwarz Lausten og forlagsredaktør Line Miller.

Spilletid: 72 min.
Sprog: Engelsk/italiensk, engelske undertekster