Testpilot Casper Børge Nielsen
Testpilot Casper Børge Nielsen

Om dette arrangement

Bibliotek
Tid
19:00 - 21:00
Pris
75 Kr
Lokalitet
Danmark
Target
Voksne
Køb billet
Foredrag

På vingerne for Danmark - foredrag ved testpilot Casper Børge Nielsen (PEL)

Torsdag 1. oktober 2020
Casper Børge Nielsen har fløjet jagerfly i over 25 år og har en meget sjælden uddannelse som Experimental Test Pilot. Han er blevet uddannet ved en testpilotskole i USA og er kåret som en af verdens bedste testpiloter.

Danmark har som bekendt netop valgt F-35 Joint Strike Fighter som afløser for Flyvevåbnets F-16 kampfly. I forbindelse hermed har Casper Børge Nielsen  deltaget i testflyvningerne af F-35 på Edwards AFB i Californien. PEL var udstationeret i en periode på over 8 år han medbragte et dansk F-16 fly, som fungerede som støttefly under hele F-35 testprogrammet. PEL har deltaget i testflyvningen helt fra start til slut og han er i øvrigt de eneste ikke-amerikanske testpilot der deltaget i testen af F-35A. Casper har således en unik førstehåndsindsigt i F-35 flyet og projektet som helhed.
 
Casper har netop udgivet bogen ”Testpilot-Et liv På Grænsen” som er skrevet i samarbejde med journalist Espen Uldal. Bogen er en selvbiografi, der fortæller om Casper mange spændende oplevelser som testpilot i USA. Det vil være muligt at købe et signeret eksemplar af bogen.
 
Casper vil fortælle om sine oplevelser som testpilot og testflyvningerne med F-35 i Californien og give indsigt i F-35 flyets grundlæggende egenskaber. Der vil også være rig lejlighed til at spørge ind til alle forhold vedrørende F-35 projektet.

Foredraget foregår i Kulturhusets sal.