Hold hjernen frisk

Kultur i bevægelse – bevægelse i kulturen. Vi søger mænd over 65 år til at være med i et ”Hold hjernen frisk-projekt” støttet af DGI

Er du en mand på +65 år, der har lyst til at være med i et givende fællesskab, hvor man både bruger krop og hjerne, så vil Spentrup IF, Purhus IF og Randers Bibliotek gerne invitere dig til denne spændende aktivitetsrække.

Du melder dig til alle otte mødegange, og der er kun plads til max 30 deltagere efter først til mølle-princippet.

Ud over det alsidige program vægtes det sociale højt, og der er plads til både pause og forplejning. Aktiviteterne finder sted på Randers Bibliotek hver anden onsdag fra kl. 9.00-12.00 med start onsdag 12. august. Du kan læse programmet neden for og tilmelde dig her. Det er ganske gratis at deltage.

 

 

Program for ”Hold hjernen frisk” Randers

12. august kl. 9.00-12.00: Intro og rundvisning til Randers Bibliotek / SMART træning
Hvad enten man bruger Randers Bibliotek meget eller aldrig har sat sine ben på stedet, vil vi denne første aktivitetsgang overraske med alle de ting, man kan bruge sit lokale bibliotek til. Gruppen vil komme med på en rundvisning ”behind the scenes” og få masser af tips og tricks. Trænger du til lidt hjernegymnastik? Så glæd dig til at prøve SMART Træning. Her udfordrer vi forbindelserne i hjernen og træner vores hukommelse og koncentration. Vi laver en blanding af fysisk aktivitet og hjernegymnastik, hvor vi sørger for at justere aktiviteterne, så der er tilpas udfordring for alle. Vi kommer hinanden ved og har det sjovt.
 

26. august kl. 9.00-12.00: Fællessang og livsglæde / Floorball og gåfodbold
Det er svært at være sur, når man synger, og det at synge sammen skaber glæde og godt humør. På Randers Bibliotek holder vi af det, vi kalder ”guidet fællessang”, hvor vi ud over at synge sammen, sætter fokus på de tekster, vi synger, og de følelser musik og tekst giver os. Hvornår har du sidst spillet med en bold? Måske er det ved at være længe siden. Derfor inviterer Purhus IF til en dyst i floorball og gå-fodbold på små mål i bibliotekets sal. Vi tilpasser aktiviteterne, så alle kan være med. Så find konkurrencegenet og sportstøjet frem, så garanterer vi sved på panden og smil på læben.
 

9. september kl. 9.00-12.00 Klub klassisk/ guidet gåtur i byen (Spentrup IF)
Denne dag skal gruppen opleve ”Klub klassisk” med Randers Biblioteks musikformidler. Som musiker og formidler vil han sætte gruppen ind det klassiske værk og komponisten, men vigtigst af alt skal gruppen lytte sammen til et klassisk værk og sammen med musikformidleren få både viden og oplevelse ud af musikken. Randers er en spændende gammel by og mange af bygningerne indeholder spændende historier. Kom med på en guidet byvandring med Jens Jacob Øster, der igennem mange år har fortalt historier fra Randers, når han kørte med turister i hestevogn gennem byen.

23.september kl. 9.00-12.00 Rundvisning på Randers Kunstmuseum / Bedstevolley og Ringo
Randers Kunstmuseum – Museum for Dansk Kunst, er grundlagt 1891 og rummer en af landets bredeste samlinger af dansk billedkunst fra ca. 1800 til nutiden. Museets formidlere vil vise rundt i den store, spændende samling og fortælle gribende historier om kunsten. Vi håber på godt vejr og går i samlet flok til Tronholmen til en hyggelig omgang Bedstevolley og Ringo. Begge spil er variationer af Volleyball hvor farten tages lidt ud af spillet, så alle kan være med. Så på med sportstøj og godt humør, så sørger for masser af aktivitet

 

7. oktober kl. 9.00-12.00: Guidet fælleslæsning / Petangue
Til guidet fælleslæsning læser bibliotekets læseguide en historie og eller et digt op, som gruppen samtaler om. Her gælder det ikke om at kunne analysere, som i skolen, men om de umiddelbare indtryk, stemninger og overvejelser litteraturen sætter i gang. Det er på én gang inspirerende og meditativt. Efter den guidede fælleslæsning går vi udendørs og spiller petangue. Petanque er et hyggeligt spil, der giver frisk luft, præcision og hygge.

 

21.oktober kl. 9.00-12.00: Foredrag om Karin Michaëlis /Cirkeltræning
Karin Michaëlis har solgt millioner af bøger og var en verdensdame samt velgører af et stort format. Hun udgav omkring 70 bøger, havde sin egen flygtningelejr og var æresborger i andre lande, alligevel er hun stort set glemt i sit eget hjemland og sin hjemby Randers. Det vil dette foredrag lave om på. Vores krop skal bruges for fortsat at kunne fungere. Derfor inviterer Purhus IF til udendørs cirkeltræning, hvor vi sørger for, at pulsen kommer op, og at vi får styrket vores muskler. Vi mødes på Tronholmen og benytter os af de forskellige muligheder, der er at finde der. Vi laver øvelser, der kan justeres efter niveau, så alle kan være med

 

4. november kl..9.00-12.00: Rundvisning på Museum Østjylland / Bowls
Museum Østjyllands dygtige formidlere byder på rundvisning med fokus på den interaktive og meget smukke udstilling ”Livet ved fjorden”; om livet i Randers fra oldtiden og til i dag. Efter rundvisningen får deltagerne fornøjelsen af at prøve spillet Bowls, hvor man lige som i petanque skal kaste efter en mindre kugle, som det gælder om at komme tættest på. Bowls spilles med skævtvægtede og lidt asymmetriske kugler.

 

18. november kl. 9.00-12.00: Litteratur og lækkerier / Hockey
Har du tænkt på, at litteraturen kan være sanselig? Denne dag vil to af bibliotekets ansatte sætte fokus på litteratur, der omhandler lækkerier til ganen – og der vil indgå smagsprøver. Denne dag vil deltagerne få sved på panden og smil på læben, når de skal spille hockey. Lige som i ishockey skal deltagerne score i modstanderens mål. I denne version af spillet er det med plasticstave og en puck, der ikke slår hårdt.

Tilmeld dig hér
Samlet tilmelding til alle arrangementer vedr. Kultur i bevægelse - bevægelse i kulturen