Kulturhusklubben 60+ 2020/2021

Har du lyst til at være med i et hyggeligt og berigende fællesskab for seniorer, så er Kulturhusklubben måske noget for dig. Klubben mødes otte tirsdage fra november til januar hver gang kl. 13.00-15.00. Der er kun 50 pladser i årets Kulturhusklub p.g.a. coronarestriktionerne. Man tilmelder sig til alle otte gange, og det er ganske gratis. Programmet kan du se nedenfor, og du kan tilmelde dig her:

Tirsdag 10. november kl. 13 - 15 : Velkomst,  Rundt i højskolesangbogen, velkommen til Dit digitale Bibliotek

Kulturhusklubbens vært Inger Nygaard Kaad byder velkommen til klubben i Kulturhusets Sal. Biblioteksmusikanten Peter Elmelund vil guide os gennem en tur i højskolesangbogen og bibliotekarerne Gitte Hansen og Mads Mejer Frederiksen giver en intro til  nogle af de mange digitale tilbud, biblioteket byder på.

 

Tirsdag 17. november kl. 13 - 15: Oplæg om Håndværksmuseet i Randers

I et af byens gamle pakhuse ligger et ganske særligt sted, nemlig Håndværksmuseet, som er en del af Museum Østjylland.  Håndværksmuseet huser 24 komplette værksteder. Værkstederne er bemandet med håndværkere, der demonstrerer gamle færdigheder og teknikker og fortæller om købstadens gamle håndværk - for eksempel produktionen af Randers Reb og Randers Handsker. Museumsinspektøreren Inger Marie Hyldgård holder oplæg om Håndværksmuseet, som så kan besøges på egen hånd, da man max må være 10 ad gangen i en gruppe.

 

 

 

Tirsdag 24. novmeber kl. 13 - 15: Black Out Poetry, musik og fortælling
Tre af bibliotekets formidlere: Peter, Pernille og Martin byder velkommen til en alsidig stund i kulturens navn. Der vil være musikalske indslag fra vores herlige sangskat, leg med ord og bogstaver ved at udfordre den litterære ”matematik”, højtlæsning og sidst men ikke mindst, vil vi dykke ned i historien ved hjælp af en litterær tidsmaskine. Fokus vil være på det forbudte, det skæve og det groteske, men bliv ikke bange, det bliver også sjovt.

 

 

Tirsdag 1. december kl. 13 - 15: HELEN SCHOU – Monumenternes kvinde - foredrag ved Lise Jeppesen direktør for Randers Kunstmuseum 

 Med afsæt i udstillingen HELEN SCHOU – Monumenternes kvinde og skulpturen af Den Jyske Hingst  fortæller Lise Jeppesen om den spændende billedhugger.

 

Tirsdag 8. december kl 13 - 15: Klub klassisk

Klassisk musik kan virke som en lidt utilnærmelig størrelse – både fordi den skiller sig ud fra størstedelen af den musik, der omgiver de fleste af os til daglig, og fordi det nemt kan føles som om den har en særlig aura af fornem finkultur omkring sig. I bibliotekets lytteklub for klassisk musik er nysgerrigheden og uhøjtideligheden i højsædet. Bibliotekets musikformidler, Mik Stegger, giver prøver på hvordan en lytteklub foregår og på hvordan musikken nogle gange opleves helt anderledes, når man kender historien bag den.

 

Tirsdag 15. december kl. 13 -15: Jul med Museum Østjylland

Julen nærmer sig. Museumsinspektør og udstillingens tilrettelægger Lisette Berg Andersen fortæller om  museets juleudstilling "Pyrus – Forever", der tager afsæt i TV-julekalender om arkivnissen Pyrus. Museum Østjylland har været så heldig at låne de originale kostumer og en hel del rekvisitter fra den ikoniske TV2-julekalender. Dagen byder desuden på fælles julesang med biblioteksmusikant Peter Elmelund og museumsinspektør Helle Lebahn Bentzen.

 

Tirsdag 5. januar kl. 13 - 15: Kender du byens arkiv?
Vidste du, at vi i Randers har et meget gammelt arkiv, der gennem næsten 70 år har indsamlet lokale arkivalier fra både private og Randers Kommune?

Arkivar Tina Knudsen Jensen giver en introduktion til Randers Stadsarkiv og forklarer om de mange muligheder, man har som borger for at benytte arkivets samlinger.

 

 

Tirsdag 12. januar kl. 13 - 15: Foredrag om Karin Michaëlis og afslutning

Karin Michaëlis (1872-1950), solgte millioner af bøger i sin samtid og var en verdensdame og velgører i stort format. Hun holdt foredrag for tusinder af mennesker i mange lande, forsvarede de svage, lavede sin egen flygtningelejr og gik personligt op imod Hitler, hvilket kostede hende dyrt. Alligevel har hun været stort set glemt i nutiden – og det skal der gøres noget ved. Glæd jer til et medrivende foredrag ved Inger Nygaard Kaad og afslutning på Kulturhusklubben

Tilmeld dig hér
Samlet tilmelding til alle arrangementer.