Danmark på film

Danmark på film

Adgang
Fri adgang
Historiske dokumentarfilm og filmoptagelser fra Det Danske Filminstituts filmarkiv

Dokumentarfilm fra en svunden tid er samlet i databasen “Danmark på film”, som er åben for alle og giver indblik i daglige begivenheder og fantastiske historier på tværs af landet afdækkende perioden 1905-65.

Det Danske Filminstitut har særligt udvalgt filmene fra Filmarkivets mange historiske, dokumentariske optagelser. Der er sportsbegivenheder, byjubilæer, kongefamiliens sommerrejser, indvielse af broer og bygninger, årstidernes gang i naturen, dramatiske hændelser som ildebrande, flyulykker og krig - og meget mere.

Brugerne inviteres til at tage del i historiefortællingen, da brugerne kan bidrage med deres egne fortællinger og historiske viden. I detektivhjørnet kan man være med til at identificere klip, og desuden kan brugerne lave filmklip og dele dem med andre. Et interaktivt Danmarkskort gør det nemt at finde filmklip fra byer og landsdele, men man kan også vælge sin region fra forsiden. Der er også et søgefelt, som gør det let af finde noget indenfor et emne eller en begivenhed.

Filmene kan ubegrænset ses via hjemmesiden på PC, tablet og smartphone uanset mærke men kræver en konstant forbindelse til internettet.

Du kan også se film på Filmcentralen eller film og TV-serier på bibliotekernes Filmstriben. Den danske stumfilmsperiode kan opleves frit tilgængeligt på stumfilm.dk.

“Danmark på film” er en selvstændig webportal på Filminstituttets streamingsite Filmcentralen og opstartet i oktober 2015. Projektet er støttet af Kulturministeriets UMTS-midler 2013-15. En særbevilling på finansloven på 17 mio. kr. i 2016 gør det muligt over fire år at digitalisere og tilgængeliggøre en stor del af de mange historiske dokumentarfilm og filmoptagelser i DFI's filmarkiv.

 

Materials