AFLYST - Aftenlæsning på Randers Bibliotek - AFLYST

03.05.19
Vil du læse noveller og digte sammen med andre? På Randes Bibliotek er der mulighed for gratis at deltage i guidet fælleslæsning fra d. 28. maj 2019 i en ny, åben læsegruppe. Har du lyst til at læse god litteratur i fællesskab med andre, så er guidet fælleslæsning måske lige noget for dig.

Randers Bibliotek har indgået et samarbejde med Læseforeningen

Læseforeningens læsegrupper adskiller sig fra traditionelle læsekredse ved at have en uddannet læseguide ved roret, der udvælger litteraturen (både moderne og klassisk, samt fra nær og fjern), læser højt og skaber rum for samtale. Læsegrupperne kræver således hverken særlige forudsætninger eller forberedelse, men er helt igennem baseret på glæden ved litteraturen og lysten til at dele læseoplevelsen. 

"Vi har i Danmark en lang tradition for at mødes i meningsfulde fællesskaber på tværs af samfundslag i foreningslivet, og vi ved, at lokalt, frivilligt engagement er med til at styrke tillid mellem mennesker og demokratiet. Det er denne foreningstanke, vi arbejder for at videreføre i Læseforeningen og det er denne vision, vi deler med Spar Nord Fonden." Siger Mette Steenberg, daglig leder i Læseforeningen.

Hvad er en læsegruppe?

Læsegruppen er åben for alle. Det kræver ingen forberedelse at være med, og du behøver ikke at vide noget om litteratur på forhånd. I læsegruppen findes der ikke rigtige og forkerte oplevelser af en tekst. Det vigtigste er, at du møder op med åbent sind - klar til at lytte og undre dig. En læseguide, uddannet af Læseforeningen, kommer og læser højt af den tekst, hun har medbragt, samtidig med at vi sidder med teksten i hænderne. På den måde bliver tempoet sænket lige nok til, at vi virkelig kan nærlæse teksten og opfatte ting, som vi måske ellers ikke havde bemærket. Undervejs i læsningen bliver der holdt pauser. Pauserne er til for at reflektere over teksten. Det er i pauserne, at samtalen om teksten starter.

Tid og sted

Første læsning er tirsdag d. 28 maj 2019 kl. 19.00-20.30. Efterfølgende ligger læsningerne hver tirsdag i samme tidsrum frem til d. 11. juni. Efter sommerferien starter vi igen d. 20. august til d. 8. oktober.

Vi mødes i lokalet ”Den blå boks” som ligger i bibliotekets stueetage, Randers bibliotek,Stemannsgade 2, 8900 Randers.

Kontakt

Der er et begrænset antal pladser, så ønsker du at være med, så skriv til mm@randersbib.dk

Ønsker du at være at høre mere om guidet fælleslæsning, er det også muligt at tilmelde sig en af vores to prøvegange onsdag d. 22. maj hhv. kl. 11:00-12:00 eller kl. 15:30-16:30

Materialer