Inspiration til læsning
Inspiration til læsning

Biblioteket kilder læselysten

14.01.19
Digitalt kilden kan være skønt. En samlet pakke fra eKurser.nu anviser veje til at inspirere læselyst via fem forskellige kanaler. Tilsammen et lille ocean af inspiration til læsningen, hvad enten det er fysiske bøger, lydbøger, e-bøger eller magasiner.

Hvis der er noget bibliotekarer altid tænker på, når de vågner om morgenen, er det hvordan de kan inspirere dig til at læse. Aktuelt har bibliotekernes fælles hjemmeside for hjælp til IT i hverdagen, www.eKurser.nu, samlet fem digitale kanaler til at finde inspiration til læsning.

To af de anviste veje giver direkte adgang til e-bøger og lydbøger eller magasiner fra hele verden på iPad, mobiltelefon eller PC - blot med dit login. De andre tre er kilder fyldt med inspiration om forfattere, bøger og genrer til din videre læsefærd.

Der er ikke nogen af dem, der koster penge, de er skabt for alle, der har lyst, og det er bare om at springe ud i det og dyrke mulighederne og anvisningerne. På eKurser.nu er der korte kurser og videoer, som viser, hvordan man kan bruge de fem veje til at få inspiration til læsning.

Kort om de fem kanaler
eReolen og e Reolen Global fungerer som et digitalt folkebibliotek. Alt indholdet er digitalt, hvilket vil sige at det skal læses/lyttes til fra en computer eller en smartphone/tablet.

RB Digital. Her kan du låne 350 forskellige magasiner fra hele verden i digitale udgaver. De er alle på engelsk og det er både de mere hyggelige bladre-magasiner og mere hardcore faglige tidsskrifter. Lån dem med dit lokale bibliotekslogin.

Litteratursiden.dk er bibliotekernes fælles hjemmeside om litteratur. Sitet er for alle, der vil inspireres til gode læseoplevelser, diskutere litteratur og blande sig i den litterære debat. Den indeholder inspiration, anmeldelser, analyser, temaer, artikler med mere. Du kan frit bruge hjemmesiden uden login.

Forfatterweb er et forfatterleksikon over danske og udenlandske forfattere som omfatter både afdøde og nulevende forfattere. Forfatterweb indeholder over 1.100 portrætter. Også børne- og ungdomsforfattere samt illustratorer.
Udvalget rummer klassiske forfatterskaber som debuterende forfattere inden for alle genrer.

Bibliotek.dk. Hvis du mangler inspiration til hvad du skal læse, så byder bibliotek.dk indenfor i bibliotekernes samlede udvalg af bøger og andre materialer. Du kan søge dig frem, som anvist i videoen på eKurser.nu

Find kurserne på www.eKurser.nu i pakken Inspiration til læsning eller her:

eReolen+ Global
RB Digital
Jeg vil gerne finde en god bog
Litteratursiden
Forfatterweb