Arbejdsliv
Arbejdsliv

En god start på hverdagen

03.08.17
Hamsterhjulet kalder. Få tips til hvordan I kan komme godt i gang med hverdagen hjemme hos jer.

I ferien står tiden stille. Der er god til nærvær og langsommelighed, kram og hyggelige måltider, i familiens og venners lag. Pulsen er lav. Vi skal intet nå. I ferien har vi al tid i verden.

Ferien er slut nu og for mange kalder hamsterhjulet igen. Vi skal pludselig huske, tænke, multitaske og være skarpe og intelligente igen. Skoletasker skal pakkes, blyanter spidses og madpakker smøres. Gensyn med kammerater og arbejdskolleger, sport og fritidsinteresser, hurtige indkøb med rumlende maver og hvad skal vi spise til aften?

Aftensmad

Jeg er sikker på, at mange os har brugt ferien på at reflektere over hvordan hverdagens hamsterhjul mon vil kunne foregå i et lidt roligere tempo. Vil vi selv kunne påvirke og bestemme farten? Mange af os tænker sikkert: Hvordan får vi lidt af ferielykken trukket med ind i hverdagen? Hvordan kommer vi godt i gang med hverdagen, på en måde, så vi kan følge med?

På biblioteket giver vi dig/jer en håndsrækning, så I kan få en god start på hverdagen. Vi har bøgerne om mindfulness, om nem hverdagsmad på 30 minutter og bøger om hvordan du kan finde balance i arbejdslivet, så du undgår stress. Vi har bøgerne om skolestart for de små, eller for dig der skal skal indøve nye studievaner på en ungdomsuddannelse. Bøgerne om hvordan du laver spændende madpakker, har vi da også :-)

Kig med og reserver dig til inspiration her nedenfor. Besøger du hovedbiblioteket, så kig forbi udstillingen "En god start på hverdagen", der er fyldt med læsestof til dig.

Ferie er lykke og glæde men skal vi alligevel ikke slutte af med Dan Turells berømte ord: "Jeg holder af hverdagen. Mest af alt, holder jeg af hverdagen" :-)

God dag og god hverdag til dig :-) / Gitte Bibliotekar

Materialer