Mad i stegeso
Mad i stegeso

Simremad i stegeso

03.10.14
Fyld stegesoen med skønne simreretter og lad duften og varmen brede sig omkring dig imens det regner og efterårsrusker udenfor.

Efteråret indbyder til langsommelige simreretter i dit køkken. Er du også til langtidsstegning, møre stege eller smør-mør boeuf bourguignon, så lad din Römertopf-stegeso trylle for dig.

Det er nemt at tilberede mad i en stegeso:

  • Fyld Römertopfen 2/3 op med grøntsager og læg en steg på toppen. 
  • Hæld gerne vin, øl eller flåede tomater ved.
  • Læg låget på og lad retten simre 2-3 timer ved 200 grader.
  • Hæld stegeskyen fra og lad stegen og grøntsagerne stege uden låg det sidste kvartér, så din servering kan blive ekstra sprød og lækker.
  • Jævn stegeskyen og servér.

Kokken kan holde fri imens maden laver sig selv:

Tag på skovtur, slap af med en god bog foran brændeovnen eller snup en middagslur. Efter 3 timer serverer din Römertopf en lækker middag for dig.

Hvad skal jeg fylde i min Römertopf?

Få inspiration til lækre i bibliotekets kogebøger til stegeso.

Fakta om stegeso/Römertopf

En stegeso er et rødlers-stegefad med låg. Den meste brugte stegeso forhandles under navnet Römertopf. Når du tilbereder mad i en Römertopf bevares saft, kraft og vitaminer. At stege mad i lerforme kan spores helt tilbage til de gamle romere.

Fordele ved stegning i Romertöpf:

  • Maden tørsteger ikke.
  • Maden brænder ikke på eller koger over.
  • Ovnen smudses ikke til med stegefedt.
  • Hovedret og tilbehør kan tilberedes i-ét.
  • Du har FRI imens maden laver sig selv.

Tip:

  • Maden bliver endnu mere mør og saftig, hvis du lader din stegeso trække vand ½ time før brug.
  • Hæld en øl eller eller vin ved under stegningen, det giver god smag til kød og grønt.
  • Det er oplagt tilberede pulled-pork i din stegeso.
  • Du kan også bage det lækreste brød i din stegeso.
Materialer