Tag på pilgrimsvandring på e-reolen

17.12.20
Litteraturen kan hjælpe dig med ud på lange vandringer. Her kommer anbefalinger til bøger om pilgrimsvandringer, som du kan finde på e-reolen.

2020 har været præget af et år, hvor vi ikke har kunne bevæge os særlig langt væk. Heldigvis kan litteraturen hjælpe med at få tankerne med ud på tur.

Med disse anbefalinger kommer vi med ud på lange pilgrimsvandringer. Bøgerne kan alle findes på e-reolen.

Grin, gråd og gaffatape: 818 kilometer på Caminoen. Af Lene Theill (2016)

Lene fortæller om sin vandring på Caminoen. Hun fortæller ærligt om sin borrelia, sin familie og udfordringer. Der er gode tips til at vandre, og man får en fornemmelse af, hvordan de mange dage forløber på Caminoen. Det er samtaler og venskaber med udlændinge, store sovesale, væglus, restaurantbesøg, vabler, smukke landskaber mm. En god bog at blive klog over vandring og livet. (NB en snig af en kærlighedshistorie er der også). Find bogen på e-reolen. 

Kvartlivskrise på Caminoen. Af Simone Jespersen (2020)

Simone er 23 år og har svært ved at finde sin plads i voksenlivet. Hun vil gerne gøre noget, der giver hende værdi og mening. Så hun går den 800 km lange vandring ad Caminoen. Det er udfordrende, men belønningen er bedre selvindsigt og klarhed over sin livssituation.

Om at turde tage springet, om at turde gå imod alle ydre forventninger og gøre noget for sig selv, og ikke for andre. Denne bog kan man læse, hvis man har brug for tips til at gå langt eller hvis man vil følge Simone og hendes kvaler ved at være i tyverne og hvordan hun finder sig selv. Find bogen på e-reolen.

Harold Frys usandsynlige pilgrimsfærd: roman. Af Rachel Joyce (2012)

Harold Fry er netop pensioneret. Han får en pludselig indskydelse, da en tidligere kollega fortæller ham, at hun har kræft. Han vælger at gå den 800 km lange tur op gennem England til hende. Mens han vandrer tager historien form og hans liv bliver udrullet. På turen går der ting op for Harold (og læseren) om hans småkedelige og kærlighedsløse ægteskab og sønnens rolle i deres liv. Bogen er letlæst, underholdende og folder sig ud bid for bid. Find bogen på e-reolen.