kedsomhed
kedsomhed

Alfons Åbergs farmor var en klog kvinde

20.01.19
Vi keeeeeeeder os!

I bogen ’Lykkelige Alfons Åberg’ har far og Alfons alvorligt ondt af dem selv. Julen er slut, træet er båret ud, maden er spist, og gaverne er leget med. Nu keeeeeder de sig, og de drømmer om, at det var jul hver evig eneste dag. De drømmer om, at de aldrig mere skal kede sig. De skal altid have det sjovt. Farmor mener, at det er da det dummeste, hun nogensinde har hørt. Hvis man altid har det sjovt, så er man jo slet ikke klar over, det er sjovt. Så opdager man jo slet ikke, når det morsomme dukker op.
Nutidens forældre kan lære af Alfons’ kloge farmor. Forældre i dag vil deres børn det allerbedste. Nogen gange kan det allerbedste bare vise sig ikke at være det alligevel. Hvis børnene altid nemt kan få alt det, de ønsker sig, kommer de til at mangle det dér med at kede sig – eller med at hige efter noget.

Forventningens glæde
Tænk selv på hvor skønt det er, når du har ønsket dig noget i rigtig lang tid såsom et nyt samtalekøkken eller en stor fladskærm. Du har sparet op og drømt i lang tid (med mindre du har kontaktet L´easy og er gået efter det hurtige fix, fordi du ikke magter at kede dig), og endelig er dagen kommet. Det er så tilfredsstillende. Det har også den sidegevinst, at du er glad for det nye i lang tid. I modsætning til det hurtige fix, hvor du så bare hurtigt vil have det næste.
Jeg er bange for, at vi kommer til at gøre vores børn en bjørnetjeneste (af den gamle slags vel at mærke) ved at fjerne sten fra deres vej og sørge for, de altid har det sjovt. Alfons Åberg og hans far opdager i hvert fald, at det faktisk er sjovt at kede sig, fordi lige pludselig sker det næste sjove, helt uden man ved hvornår eller hvad.