direktion
direktion

Børn elsker musik!

06.03.18
Og der er musik på Randers Bibliotek

Vi ved, hvor vigtigt sprogstimulering er for barnet – lige fra fødslen. Og her er det musiske element også vigtigt. Vi ser det helt lille barn rokke til musikken, og vi kender den beroligende virkning, når vi synger for barnet. Denne musikglæde kan bevares hele livet, og biblioteket har masser af gode hjælpere til musikglæde.

Syng en sang - eller to

For de aller-allermindste er der Babymusikleg. Op til tolv babyer og deres mødre – eller fædre – mødes kl. 9  i Kulturhusets sal til en halv time med biblioteksmusikanten Peter Elmelund. Her synger vi, laver bevægelser til sangene og spiller på rytmeinstrumenter - og gør alt det, man kan gøre, for at understøtte den musikalitet, alle børn er født med. Det foregår en gang om måneden, og næste gang er torsdag d. 3. maj, og der er tilmelding her.

Når de små bliver lidt større, er der Musikleg for de 1-3 årige og for de 3-6 årige. Det er også i Kulturhusets sal.

Det er ikke kun på hovedbiblioteket det foregår. Musikpædagog Birgitte Debel Krag har Småbørnsrytmik for de 0-4 årige på vores tre filialer: på Randers Bibliotek Øst i Dronningborg, Randers Bibliotek Syd i Kristrup og påb Langå Bibliotek.

kontrabas

Hør en rigtig kontrabas

I samarbejde med Randers Kammerorkester har Randers Bibliotek en lytteklub ”Hør lige her!” for de 6-10 årige. Fire gange i foråret og fire gange i efteråret kommer levende musikere fra byens bedste band, Randers Kammerorkester, og formidler klassisk musik i børnehøjde – og på rigtige instrumenter. Næste gang er d. 3. maj, og der er tilmelding her.

Vi kan allerede nu løfte sløret for, at der i Randers Ugen 2018 også vil blive en rockkoncert for de 3-6 årige – i år med et vådt tema, så det bliver nok et BobleBand…

Lån en ukulele

På Randers Børnebibliotek er der også et væld af gode materialer, man kan låne med hjem.
Vi har alle de gode sangbøger og bøger med bevægelseslege, vi har rim og remser, og vi har gode lærebøger, hvis barnet – eller forælderen – vil snuse til guitarspillet eller vil prøve at spille klaver. Eller trommer. Eller fløjte. Eller… ja, vi kan nok finde lærebøger til alle instrumenter.

Og ikke nok med det: Man kan faktisk også låne en ægte ukulele. Præcis, som man låner en bog. Så det er bare med at klø på!

Randers Bibliotek har et kompetent personale, der gerne vejleder og hjælper videre i musikverdenen – velkommen!