Børnebiblioteket kan hjælpe dig med dine nytårsforsætter

Har du et nytårsforsæt? Ofte handler nytårsforsætter om at tabe sig eller holde op med at ryge. Men i år har vi på biblioteket oplevet, at der er kommet mange børn og unge på biblioteket, der har nogle lidt anderledes ønsker for det nye år. Eksempelvis er der mange, der gerne vil læse mere, være mindre afhængig af mobilen og være mere sociale. Nedenfor har vi taget udgangspunkt i nytårsforsætter, som vi på Randers Bibliotek faktisk kan hjælpe dig med at opfylde.

 

Jeg vil gerne læse mere
Kom ned og besøg os, for vi ved meget om børne- og ungdomslitteratur og har helt sikkert nogle bøger til dig, der er så gode, at du vil få svært ved at lægge dem fra dig igen.  Gør det hyggeligt at læse - og beløn dig selv, når du skal læse. Sæt dig til rette i husets bedste lænestol med en varm kop te eller et stort glas sodavand. Du kan også gå lidt tidligere i seng end normalt og hygge dig under dynen med en god bog.


Jeg vil gerne være mere sammen med mine venner
I en travl hverdag med lange skoledage, fritidsinteresser og fritidsjob kan det være svært at nå at se sine venner. Her kan det være en god ide at mødes om noget – eksempelvis et fiktivt univers som Star Wars. Det er der rig mulighed for på Randers Bibliotek. Her kan man hænge ud og hygge sig, lege, læse, tegne, spille Playstation, computer, brætspil og meget mere. Det er næsten kun fantasien, der sætter grænser.  


Jeg vil gerne gøre mere ud af mit skolearbejde
Her kan vi også hjælpe dig.  Både med at finde materialer, som du skal bruge til et projekt og til at få spændende bøger til læsekontrakten – men også til at få ro til at sidde med dit skolearbejde. Vi ved meget om de forskellige fag i skolen og hvilke krav, der er til de forskellige projektopgaver og prøver.


Jeg vil gerne være mindre afhængig af min mobil
Selvom mobilen og den konstante adgang til sociale medier og diverse spil er uundværlig for mange, vil de fleste faktisk gerne være bedre til at undvære mobilen. Herfra skal der lyde to forslag, som hænger lidt sammen med nytårsforsæt 1 og 2: Tag ikke mobilen med i seng, men læs i en bog som beskrevet ovenfor. Og kom ud i ”den virkelige verden” og få nogle oplevelser – det kunne eksempelvis være kulturelle oplevelser på biblioteket eller på de to museer i Kulturhuset.  


Jeg vil være mere nysgerrig
Nogle gange kommer man til at gøre nogle ting uden at tænke sig om.  Man gør det måske, fordi det er blevet en vane. Så er man ikke nysgerrig, og verden bliver altså mere spændende, når man er nysgerrig og stiller spørgsmål til de ting, der foregår. Hvad betyder udtrykket ”der er ugler i mosen”? Hvorfor har vi en dronning i Danmark? Hvem er Darth Vaders søn?
På børnebiblioteket hjælper vi dig med at udvikle din nysgerrighed, så du kan stille gode og spændende spørgsmål – og vi kan også hjælpe dig med at få dine spørgsmål besvaret.


Vi håber, at du vil komme ind og besøge os på børnebiblioteket, så vi kan hjælpe dig med at opfylde dine nytårsforsætter. Men uanset hvad du drømmer om, ønsker vi dig et godt nytår.

Materialer