Dystopia
Dystopia

Dystopier når det er bedst

Har du læst Hunger Games og Divergent og ved ikke hvad du skal give dig i kast med? Frygt ej! Her er 4 gode forslag.

Slettet af Teri Terry: Kyla er blevet slettet. Hendes minder er væk, hendes personlighed nulstillet og alt skal læres igen hjemme hos "mor" og "far". De siger at hun har været terrorist og at hun har fået en ny chance - men hvorfor har hun så følelsen af at nogen lyver? Og hvorfor kan hun huske brudstykker af sin fortid? Lidt efter lidt vender minderne tilbage - men hvem tør Kyla stole på? En af de rigtig gode sci- fi romaner i nyere tid med et godt og levende sprog og en handling der lidt efter lidt åbner op for, hvad der virkelig foregår.

Matched af Ally Condie: Cassia har hele sit liv haft det godt med, at Samfundet vælger alt for hende, så da hun fylder 17 år og skal matches og Xanders ansigt dukker op er hun lykkelig... lige indtil et glimt af Ky Markhams billede viser sig på skærmen inden den bliver sort. Samfundet fortæller at det er en sjælden fejl - men lidt efter lidt falder hun og Ky for hinanden og hun bliver sat over for et valg om at følge den vej hun altid har gjort eller træde ud i noget fremmed. En triologi der fanger dig til sidste side og kan varmt anbefales til dem der elsker Twilight.

Spillets by af Lise Bidstrup: Kimo bor sammen med sin familie i Urban Vertikali. Byen er bygget opad efter en stor oversvømmelse, hvor de rige bor øverst oppe og de fattigste nederst. Kimo bor på næstøverste etage og opdager til sin forfærdelse, at hun er blevet tilmeldt - men af hvem? "Rangstigen" er ikke et program for sarte sjæle og det er ikke kun hende der risikerer noget. Taber hun mister hun ikke kun sit liv, men hendes familie mister også hjemmet. Bogen minder lidt om "Hunger games" og er sindsyg godt skrevet. Den fanger fra første side. "Idolernes by" er en selvstændig fortsættelse og kan læses uafhængigt af spillets by.

Uglies af Scott Westerfeld: Alle bliver smukke som supermodeller. Hvad kan være forkert ved det?
Inden længe fylder Tally 16, hvor hun endelig kan få de plastiske operationer så hun kan blive smuk og leve livet med fester. Men da hun møder Shay rokkes der ved hendes overbevisning. Der er ikke alt ved den smukke verden der er så smukt. Da Shay løber væk bliver Tally sat overfor et umuligt valg: Find Shay og overgiv hende eller sig farvel til det smukke liv. En serie jeg varmt kan anbefale til alle der elsker en god sci-fi roman.