gode_raad_om_spil
gode_raad_om_spil

Gode råd om digitale spil

23.09.14
Hvis du er bekymret over dit barns forbrug af tid på computerspil, kan du med fordel læse følgende blogindlæg med gode råd til retningslinjer for brug af digitale spil

Digitale spil fylder meget
Jeg har hørt forældre udtrykke bekymring over, om deres barn mon spiller for meget computer i forhold til andre aktiviteter. De er nervøse for, om børnene bruger alt for meget tid på de digitale spil, fordi det så tager tiden fra andre lege og samvær.

Det er lærerigt at spille computer
Der er ingen tvivl om, at børn kan lære meget, når de spiller computer. De lærer at være sociale, idet der er sociale regler i spil, de skal følge for at være med. Computerspil online er den nye legeplads, hvor børn øger og træner deres kompetencer. Derudover øver de deres færdigheder og bliver bedre til spillet. Men selv om det er okay at spille computer, mener jeg stadigvæk, det er på sin plads at få opridset nogle rammer, således alle kan trives og være trygge.

At få ”World of Warcraft” ind i huset kan sammenlignes med at få en hund
Ja, det kan godt være, det lyder lidt sært. Meningen er at illustrere, at man ikke anskaffer en hund uden at snakke om, hvem der skal gå med den, give den mad og andre regler. På samme måde kunne det være fornuftigt at indføre spilleregler for brug af computeren. Det er vigtigt at tale om retningslinjerne i fredstid, før problemerne vokser sig store.

3 gode råd til forældre angående digitale spil

  • Barnet skal selv reflektere sig frem til løsninger fremfor, at forældrene siger: ”Sådan er det!”. Derved føler barnet ejerskab og har nemmere ved at følge de fastsatte rammer.
  • Forældre kan med fordel tale sammen med andre forældre og lave aftaler på tværs. På den måde slipper de for sætningen: ”Det må alle de andre godt”.
  • Vær et godt medieforbillede. Børn lærer af det vi gør, mere end hvad vi siger.
Børnebibliotekaren blogger

BB - blog