Gratis eller billige ferieaktiviteter i Randers

13.12.19
Hvad skal ferien bruges til? Læse bøger? Kælke? Lege på legepladser eller? Få forslag til gratis aktiviteter her.

Ferien står for døren. Der skal ske de sjove ting, vi ikke har tid til i hverdagen. Jeg har samlet en række forslag til, hvad man kan lave i Randers, når der er ferie, og der er koldt. 

Indendørs aktiviteter: 

Randers Bibliotek
Her kan I fordrive tiden med at lege med legetøj, i legehuset eller på det interaktive gulv. I kan også læse bøger sammen eller spille spil. Bøgerne kan lånes med hjem, og så kan I læse højt derhjemme. 
 

Håndværksmuseet i Randers
Museum med flere arbejdende værksteder. Der er 23 værksteder med gamle byhåndværk.
 

Museum Østjylland, Kulturhuset
På Museum Østjylland kan du komme på en spændende kulturhistorisk tidsrejse fra oldtid til nutid. Her er skiftende særudstillinger, fascinerende digitale udstillinger og aktiviteter for børn.
 

Randers Kunstmuseum, Kulturhuset
Du kan også opleve kunstmuseet og se på både klassisk og moderne kunst. Randers Kunstmuseum er et af landets ældste kunstmuseer med en unik samling af dansk kunst fra 1800 til i dag.

Sparebøssemuseet, Sparekassen Kronjylland
Kom og besøg Danmarks eneste sparebøssemuseum. Museet rummer mere end 3.500 sparebøsser.
Gratis entré i sparekassens åbningstider.

Gaia Museum, udstilling af outsiderkunst
GAIA Museum Outsider Art er et særligt og farverigt museum, som er et besøg værd. Museet viser kunst udført af mennesker, der befinder sig på kanten af en social normalitet og ofte uden for den etablerede kunstverden.

Farvelæg tegninger online eller print
Tegn online eller print de flotte tegninger ud og tegn på dem. Det kan I få masser af tid til at gå med. 

Udendørs aktiviteter:

BiStaden, Nordre Fælled
Bålhus med grillplads i midten af bygningen. Der er flere borde og bænke ved bålhytten. Bålhytten er placeret tæt ved Tarzan-banen og med god plads til mange grupper. Der er både brænde og affaldsstativer ved pladsen.
 

Naturcentret
Kom ned på Naturcentret ved Gudenåen og få en hyggelig og sjov dag, hvor du kommer tæt på naturen. Du kan f.eks låne net og lup, så du kan fange smådyr og kigge på dem. Du kan prøve at lege gammeldags lege og være med til at lave pandekager over bål. Som privat person er du velkommen til at benytte dig af naturcentrets faciliteter indenfor naturcentrets daglige åbningstider.

Kælkebakker
Vestparken har byens bedste kælkebakke på grund af både højde og længde. Området ved parken har hele to kælkebakker. En ud mod Parkboulevaren og en bakke inde i selve parken.
 På Gl. Hadsundvej skråt over for Hadsundvejens Skole ligger der en mindre kælkebakke. På trods af størrelse kan det her lade sig gøre at få meget fart på. Kombinationen af en stejl og lang stigning kompenserer for størrelsen af kælkebakken.Stjerneruten
Stjerneruten er en 2,5 km. lang gåtur i den gamle del af Randers. Du kan hente en app og få alle de gode historier om Randers, mens du går rundt i byen. Du kan starte og slutte gåturen, som det passer dig.Løb på skøjter
– det koster 40 kr. at leje skøjter. Du kan skøjte, når du har lyst fra kl. 13 til 20 i hverdagene og kl. 10-18 i weekenderne og leje skøjter til 40 kroner - og så kan du i øvrigt skøjte, lige så meget du vil. Vil du hellere kigge på, drikke en kop kaffe eller være taskepasser, er der siddepladser hele vejen omkring skøjtebanen. Der er også mulighed for at gå på Café Jens Otto eller få varmen inde i Underværket. 

Fugletårnene i Vorup Enge
Vorup Enge er et stort naturområde i gåafstand fra byen, syd for Gudenåen. Der er stier til en god gåtur i naturen. Der er to fugletårne, som du kan besøge med sin kikkert og se det rige dyreliv i engene. Du kan tage et net og en spand med og undersøge krible-krablelivet i Gudenåen. Når du alligevel er ude og kigge på naturen, kan du hjælpe Danmarks Naturfredningsforening med at tælle dyr og fugle. Hent en app til din smartphone og vær med til at registrere naturen.

Tronholmparken
I Tronholmparken er der mulighed for at udfordre sig selv i træningspavillonen og med parkourredskaber. Der er også almindelige legeredskaber til børn. Du kan tage fiskestangen med, da parken ligger ned til åen, og der er fri fiskeret. Du kan også spille basketball, og der er også plads til andet boldspil. Der er borde og bænke, hvor man kan spise sin madpakke.

Doktorparken
Doktorparken er et hyggeligt sted, hvor du sagtens kan bruge nogle timer med at se på fuglelivet i søen, kigge på voliererne med de spændende fugle, lege på legepladsen og spise din madpakke.

Tøjhushaven
Tøjhushaven er et fint gammelt parkanlæg, som ligger midt i byen. Her kan du spise aftensmad, da der er grillborde og bålhytte. Du kan også spille petanque.