Hjælp til hjemmeskolen: online-undervisning i (næsten) alle fag

Som mange har forudset, så fortsætter lukningen af skoler til efter påske. Mange forældre er pressede, for det er svært at skulle hjælpe ungerne i alle skolens fag!

Heldigvis er der igangsat utrolig mange sjove og spændende on-lineaktiviteter for de hjemmegående skolebørn, og der er rig mulighed for at få eksperthjælp til undervisningen i alle skolefag. Nedenfor har vi samlet nogle af de bedste sites, som kan hjælpe jer med at komme omkring mange af skolens fag på en sjov og lærerig måde. 

Musik med Randers Kammerorkester
Hver skoledag deler Randers Kammerorkester en video, hvor orkestrets musikere præsenterer og demonstrerer deres eget instrument. 
Videoerne bliver både delt på Facebook, Instagram og på deres hjemmeside

Historier med Gammel Estrup
Hver mandag og torsdag klokken 10.00 lægges undervisningsfilm op på Facebook. Her er der først en fortælling om et historisk emne, og bagefter er der en lille aktivitet, man kan lave derhjemme. Undervisningen henvender sig til indskolingselever. Filmene vil løbende også blive tilgængelige på museets YouTube-kanal

Biologi med Randers Regnskov
Tusindvis af børn har opdaget, at Randers Regnskovs skoletjeneste hver dag kl. 9:00 sender live via Facebook. Her fortæller Asser og Brian om emner som hår, tænder, sex og meget andet – og børnene møder et utal af spændende dyr.

Idræt med Melvin Kakooza
Hver dag kl. 11 sætter komikeren Melvin Kakooza gang i en omgang ”coronafitness”, når han sender live fra sin Instagram Han får kendte til at være med – og både Sofie Linde og landsholdsspiller Christian Eriksen har prøvet på at være med. 

Håndværk og design – lær at fingerstrikke
Måske er det nu, ungerne skal lære at fingerstrikke? På denne hjemmeside er der en udførlig guide, og måske kan ungerne strikke halstørklæder til hele familien. 

Samfundsfag – læs og se nyheder
Der er ingen tvivl om, at børn er meget optagede af, hvad der sker i verden. Men de mange nyheder om corona kan naturligvis gøre børn bange. Derfor er det en god idé at præsentere dem for medier, der specialiserer sig i at formidle til børn. Ultranyt og Børneavisen serverer nyheder på en børnevenlig måde. 

Matematik – spil skak
Der er faktisk god dokumentation for, at børn, der spiller skak opnår en bedre talforståelse og i det hele taget forbedrer deres matematiske færdigheder. Så prøv onlineskak.

Tysk med filmstriben
Se en god tysk film på Filmstriben. Her kan I eksempelvis se filmen ”Goodbye Lenin”, der er en komedie om en søn, der vil gå langt for at beskytte sin mor, der er i koma, da DDR bryder sammen. Der er omkring 100 film på tysk på Filmstriben.

Geografi – læs om et land
Læs om et land på eReolenGO! Her er der bøger om Sydafrika, Libien, Sydkorea og mange flere lande. 

Engelsk – læs en bog på engelsk
Vidste I godt, at der er mange engelske e-bøger og lydbøger for børn og unge på eReolen GO!? Så det er bare at gå i gang. 

Dansk – læs, læs, læs!
Selvfølgelig skal der læses i dansktimerne! Læs sammen, læs alene, læs højt, hør lydbøger! Der er naturligvis en masse e-bøger og netlydbøger på eReolen 
I må meget gerne lave en videoanmeldelse af en god bog og sende den til sb@randersbib.dk

God fornøjelse – og pas på jer selv derude!