Krimi og mysterier
Krimi og mysterier

Krimi og mysterier

23.02.15
Der er skønt at fordybe sig i en spændende krimi med masser af mysterier, hvor man kan gyse og gætte med. Her finder du krimier til både de mindre og de lidt større børn. God fornøjelse.

Manden med riflen af Steen Føge (Dingo mini-roman), Lix 19
Niller og Vita er på lejrskole på en ø, da de opdager et par skumle personer, som truer en gammel mand med en riffel. Har de virkelig tænkt sig at skyde ham?
Der er drøn på handlingen fra den første side. Bogen vil appellere til drenge fra 9 år med hang til spænding.

Et skær af mørke – Fanny 1 af Lene Møller Jørgensen
Den 14-årige Fanny er synsk - en evne, hun har arvet fra sin mormor. En dag forsvinder den 6-årige Anna, og Fanny bliver inddraget i opklaringsarbejdet. Det eneste spor er en rød vante - men Fanny har allerede haft nogle syner. Det er en spændende og let læst mysteriebog med okkulte undertoner. Er nok mest interesant for piger i alderen 11-14 år. Læs også Roser er røde – Fanny 2

En rigtig far-mand – En sag for Filip M. Lund (Serie), Lix 10
Filip M. Lund vil gerne vide, hvem der er hans far, men det er ikke så let at få at vide. Altså må Filip selv gå på opdagelse for at løse gåden. Rigtig god og humoristisk detektivroman. Der er kommet 8 bøger i serien, som kan selvlæses fra 8 år.

2620 – Penge fra en rocker af Line Kyed Knudsen
En rocker med en mystisk sæk i Vestskoven. Viggo og Vera ser det. Hvad indeholder sækken? Viggo og hans bedste ven finder ud af det, og så starter problemerne. Underholdende og let at læse. En god krimiserie fra 10 år.

Salamandermysteriet af Jørn Lier Horst
En strandvasker bringer børnene Cecilia, Une, Leo og hunden Egon sammen som detektiver i den lille soveby ved Skudebugten. Hvem er den døde, og hvad betyder den tatovering, han har på armen? Dette er en rigtigt spændende krimi for de 9-12 årige. Læs også de øvrige i serien Maltesermysteriet(2) og Undervandsmysteriet (3)