boerneapps

Læring i medier for børn

19.09.14
Medier er både bøger, tv, internet, pc-spil, aviser osv. Medierne er hver især lærerige for børn.

Der skal ikke herske tvivl om, at jeg synes, at de digitale medier har givet vores børn rigtig mange nye muligheder for læring. Jeg vil faktisk gå så langt som til at sige, at vi berøver børn for noget, hvis vi sætter alt for mange restriktioner op for deres forbrug af de forskellige medier. Jeg synes, børn skal opvokse med et fornuftigt forbrug af alle medier. På biblioteket vurderer vi ikke, om et medie er bedre eller mere lærerigt end et andet. Derimod ser vi på, hvad mediet skal bruges til.

Det rette medie til den rette situation
Hvis man skal til stranden og mangler underholdning, så er en bog et bedre bud end et pc spil. Hvis en flok børn skal lege indendørs, er et pc spil et bedre bud end en bog. Hvis barnet skal bruge informationer til en opgave omhandlende sociale medier, ville en internetside som Faktalink være mere relevant end et ældre leksikon.


Vi er nok alle opdraget med, at vi lærer af at læse. Viden er bundet til bøger. Det er også rigtigt – men viden er også bundet til meget andet. Jeg tror, at børn skal lære af mennesker, af bøger, af pc spil osv osv. De forskellige kompetencer børn skal udvikle, skal udvikles gennem en mangfoldighed af medier. Ellers bliver børnene simpelthen for ensporede.

 

Børnebibliotekaren blogger

Skrevet af Bettina Boddum