Sjove sommerbøger for børn
Sjove sommerbøger for børn

Sjov ferielæsning for børn

07.07.17
Har Børnebiblioteket nogle sjove bøger?

Ja! Heldigvis mange, også nogle helt nye. Der er bøger du selv kan læse, men det vil også være hyggeligt, hvis du kan lokke dine forældre eller bedsteforældre til at læse en spændende og sjov historie op for dig. Her er et lille udpluk af, hvad der står på hylderne på biblioteket:

Doktor Kolds testamente af Bo Skjoldborg Det her er første bog i serien om drengene Milo og Tråd - og deres seje veninde June. Milo og Tråd må hjælpe en genial opfinder, som har været nedfrosset i 40 år, men som nu kun har 24 timer til at finde en modgift, som kan redde hans liv. Det er en sjov og spændende historie for de 8-12 årige.

Hallo! Hvem slukkede lyset?! af Anders Morgenthaler Giraffen Lennart har ikke talt med sin tvillingebror Johan i flere år. I kampen om den samme akaciefrugt kommer Lennart til at sluge Johans hoved uden at vide, at det er Johan. Hvordan vil det gå, når Lennart opdager sandheden? Der er komme flere bøger i serien "Morgenthalers dyrefabler - pisselet". Det er både pisselet, sjovt og underholdende. Kan anbefales til oplæsning fra 6 år og til selvlæsning fra 8 år.

Specialklassen af Jacob Kokkedal Jorden angribes af grusomme rumvæsner, der har udslettet talrige civilisationer. De kommer dog nu til at stå overfor en modstander, hvis lige de aldrig før har mødt: børnene fra Anemoneklassen. For dem der kan lide spændende og sjov superhelte-action bøger. En af de sjoveste bøger jeg længe har læst. Kan læses af især drenge fra 11 år.

Superskurkeskolen af Nicole Boyle Rødtnes Magnus Løvenskjold vil være superhelt ligesom sine forældre. Men det er kun hans lillesøster, Lilli, der klarer optagelsesprøven. Men så melder en anden skole sig på banen, mon Magnus kan blive superhelt ... . Følg Magnus og Lilli i henholdsvis Superskurkeskolen og Superhelteskolen. Det er bliver ikke kedeligt. For alle drenge og piger fra 10 år.

Ternet Ninja af Anders Matthesen Aske (13 år) har det lidt svært. Han er forfulgt af klassens bølle, Glenn, og ulykkeligt forelsket i Jessica og har brug for lidt held. Det kan en ganske særlig fødselsdagsgave fra onkel Stewart måske gøre noget ved. Aske får figuren ”Ternet Ninja” der kan noget særligt … .  Bogen er SJOV, spændende og så er den skrevet af ”Anden”. Er det ikke nok anbefaling? Bogen får også 6 stjerne på Biblo.dk.

Når du har læst nogle af de her bøger, kunne du måske skrive en anmeldelse på www.biblo.dk og dele din læseoplevelse med andre. Når du har lavet 3 anmeldelser får du en gratis bog af Randers Bibliotek.

 

Sommerbogen

Sådan gør du:

Log ind på www.biblo.dk
Find den bog, du gerne vil anmelde
Tryk på 'Lav en anmeldelse'
Anmeld mindst tre bøger
Udprint "læsebeviset".