Musik kan være et tiltrængt pusterum i en travl hverdag.
Musik kan være et tiltrængt pusterum i en travl hverdag.

Afslapningsmusik: Find ro med P2

23.09.15
Nyt DR-koncept skal sætte fokus på klassisk musik, der understøtter afslapning og refleksion. Du kan hjælpe med udviklingen af programmet - og biblioteket har inspiration til dig!

Mange benytter musik til afslapning, og i en hektisk hverdag kan det være guld værd at få lov til at synke ind i tonernes verden for en stund. Hvis man bruger klassisk musik på denne måde, er det værd at bide mærke i DR P2s nye format, Pausen, der er under udvikling.

Her arbejder man på at sammensætte en programflade, der virker godt til afslapning og refleksion, og alle er velkomne til at tage del i processen med feedback og kommentarer undervejs. På Pausens hjemmeside kan du lytte til de første testudsendelser allerede nu og give dit besyv med via kommentarlinket.

Hvis du mangler inspiration til din egen lytning er der masser af stof at hente her på biblioteket. Musik af gamle mestre som J.S. Bach og Mozart er meget brugt indenfor meditationsverdenen, men også senere komponister som Erik Satie og Arvo Pärt har skrevet værker, hvis stemning maner til fordybelse og eftertanke.

Det kan være forskelligt, hvilket musik der virker afslappende på den enkelte, så listen er bredt sammensat, og vi har masser af andre brugbare titler på hylderne. God afslapning!

Lytteforslag (links viser til album, hvor stykkerne er på)

Erik Satie: Trois Gymnopédies, no. 1-3

Arvo Pärt: Fratres (for strings and percussion, 1991 revision). Bemærk at Fratres findes i flere, meget forskellige versioner. Denne er forfatterens foretrukne til formålet.

Claude Debussy: Prélude no. 2, Voiles

W. A. Mozart: Motet i D-dur, “Ave Verum Corpus”

Joaquin Rodrigo: Concierto de Aranjuez for guitar og orkester, 2. sats, adagio

J. S. Bach: Suite for orkester nr. 3 i D-dur, 2. sats, air - her i version for klaver og violin.

Sidstnævnte findes bl.a. også på denne cd, der samtidig rummer mange andre bud på klassisk musik til afslappet lytning.