Ulige Numre: Grand Prix og Kasper Bai: Af samme slags
Ulige Numre: Grand Prix og Kasper Bai: Af samme slags

Danske sange med kant

Pinlig lyrik og indholdsløse tekster er fraværende i disse dansksprogede albums fra 2015, der byder på indhold.

I dansksprogede udgivelser er der langt mellem guldkornene, hvor poplyrik som oftest kun har et ørehængende omkvæd, som så skal gentages udgørende 75% af musikkens 3 minutters spilletid.

Når der synges på dansk, hvor det er lettere at ramme pinlig intethed end på det mere fleksible sprog engelsk, er det vigtigt for mig, at jeg ikke krummer tæer over dårlige tekster.

Ulige Numre
Heldigvis findes der skæve udgivelser, som kan klare opgaven, og én af disse er Ulige Numre. Deres andet album “Grand Prix” indeholder tekster om dagligdag, social status, livet generelt og tanker blandet op med melodiøst pop, som tager dig med ind i et univers, som du ikke vil ud af, selv når det sidste track er spillet.

Ulige Numre består af forsanger og sangskriver Carl Emil Petersen, Nick Lee, Teis Lindeskov Søgaard, Lasse Ziegler og Jacob Ulstrup. De har været aktive siden 2011, og med de to albums har de materiale nok og forhåbentlig energi til at fortsætte stilen. Hele efteråret har de holdt koncerter rundt omkring i landet. Sjældent sagt om et helt album er dette et fuldendt godt album, men numrene “Racerhjerte” om livet i fuld fart, “Os idioter” om at være på kanten af samfundet, uskyldshedens “Halvnøgen” og “Planter” om udlængsel kan fremhæves.

Kasper Bai
Albummet “Af samme slags” er tredje udgivelse fra Hjørringfødte Kasper Bai, som bevæger sig i et spændende ingenmandsland mellem rock, visesang og jazz med tryk på sidste. Dog er nyeste album en undtagelse, der mere lægger trykket på rock, men som Ulige Numre er albummet spækket med hverdagsting i teksterne.

Hans konservatorieuddannede baggrund kommer det anderledestænkende album til gode med dramaturiske arrangementer som et helt orkester, der gør oplevelsen til noget helt specielt. I det hele taget kan det give noget spændende musik at blande genre og instrumenter, så nye ellers uopdagede ting kan træde i karakter.

Højdepunkterne er den selvbenægtende sang “Teflonmanden”, den buldrende “Igen” og flirtduetten med sangeren Amalie Riis på “SMS-udveksling”.

Tags