Gasolin: dansk rocks oprindelige gadedrenge
Gasolin: dansk rocks oprindelige gadedrenge

Gas 5 fylder 40 år

13.10.15
Biblioteket kipper med hatten for legendarisk album fra dansk rocks oprindelige gadedrenge, Gasolin'.
Et af de vigtigste albums i dansk rockhistorie runder et skarpt hjørne i denne uge, for onsdag den 14. oktober er det nemlig 40 år siden Gasolin’s Gas 5 udkom. Pladen cementerede bandets status som den rå og upolerede rocks bannerførere i 1970’ernes Danmark. 
 
Gas 5-sange som “Rabalderstræde”, “Masser af succes” og “Kvinde min” er i den grad blevet hvermandseje i Danmark - og faktisk også i Norge og Sverige, hvor gruppen ligeledes havde en stor fanskare. 
 
I dagens anledning har vi lavet en Gasolin’-udstilling på musiktårnet i udlånet på Hovedbiblioteket, hvor der er masser af Gas’ i bog- eller cd-form, der er lige til at plukke og tage med hjem. Hvis du skal genopfrisket historien om bandet og dets plader, finder du BibZooms “Guide til Gasolin’” lige her.
 
Husk også at se eller gense Anders Østergaards fremragende dokumentarfilm “Gasolin”, der i tæt og ærligt tilbageblik viser den dynamik, der gjorde, at kvartetten slog gnister - både på den kreative og den destruktive måde. Filmen ligger på Filmcentralen, og det er gratis at se den.
 
Tags