Lav dit eget tekstspil med Twine
Emil viser dig Twine og hvordan du kan komme i gang med at lave dit eget tekstspil.

Lav dit eget tekstspil med Twine

15.02.24
Har du nogensinde drømt om at lave dine egne historier eller endda dine egne spil?

Så lad mig introducere dig for et vildt sejt gratis værktøj som hedder Twine.

Det kan downloades gratis her og kan bruges direkte i en browser eller som program på computeren, så du kan komme i gang med at skabe dine egne eventyrspil med det samme.

Sådan ser Twine ud på en computer.

Du skriver historien og hvad spilleren kan sige og gøre og så er det op til læseren/spilleren hvilken retning de vil tage i historien. Sørg for at give dem en masse muligheder!

Lad os se nærmere på hvordan vi kommer i gang.

Hvilken vej vil du tage?

  1. Start med at oprette et nyt projekt:
    Når du åbner Twine, kan du oprette et nyt projekt ved at klikke på "New Story". Giv dit projekt et passende navn, så du nemt kan finde det senere.

  2. Opret dine scener:
    Tænk på din historie som et puslespil, hvor hver scene er en brik. Opret en ny scene for hver del af din historie ved at klikke på "New" under "Passage". Skriv en del af historien i hver passage.

  3. Tilføj valgmuligheder:
    Når du har skrevet din første scene, kan du tilføje valgmuligheder, som spilleren kan vælge imellem. Brug to kantede parenteser [ til start og til slut for at skabe et valg. Inde i disse parenteser kan du skrive teksten for valgmuligheden og Twine vil automatisk lave en ny passage med den titel du skriver.

Dit tekstspil kan prøves af og spilles i en browser og ser sådan her ud.

  1. Test din historie:
    Når du har skrevet din historie og tilføjet valgmuligheder, er det tid til at teste den! Klik på "Test From Here" for at afspille din historie og se, hvordan den føles at spille.

  2. Finjuster og tilpas:
    Gennemgå din historie og se, om der er steder, hvor du kan tilføje flere valgmuligheder eller justere historiens forløb for at gøre den mere spændende.

    Jeg har lavet et dokument med funktioner, som kan gøre din historie mere interaktiv, find det her eller lige herunder. Twine giver dig masser af muligheder for at være kreativ, så lad din fantasi løbe løbsk.

Husk, at det vigtigste er at have det sjovt og være kreativ.

Twine giver dig friheden til at skabe dine egne unikke historier og lade andre opleve dem på en interaktiv måde.

Så kom i gang og lad dine historier tage form!