Jens Sørensen og Mette Holm

Mette fra Randers er én af Danmarks 10 bedste kolleger

23.03.24
Mette Holm fra Randers Bibliotek er en ud af 10 finalister blandt 1100 nominerede til prisen som ”Danmarks Bedste Kollega”. Prisen uddeles i forbindelse med HK’s kampagne ”God KollegaKarma”.

Fredag d. 22. marts 2024 bliver Mette Holm fra Randers Bibliotek ringet op af en kollega, der spørger, om hun har tid til at kigge forbi et møde. Hun når knap at træde ind ad døren, før konfettikanonen springer, og klapsalverne regner ned over den forskrækkede biblioteksassistent. Inden længe genlyder lokalet dog af Mettes karakteristiske perlende latter.

”Det er dejligt at se, hvor glad Mette blev for overraskelsen, men især også at se, hvor mange der er glade på hendes vegne. Man mærker hurtigt, hvor dejlig en arbejdsplads Randers Bibliotek er, når man kommer her. Det er essensen af et godt miljø – når man har gode kolleger, så blomstrer trivsel,” siger Hans-Henrik Hansen, Formand for HK Kommunal Østjylland.

”Der er ingen, der er overrasket over, at Mette er i finalen som Danmarks Bedste Kollega, for det er hun. Men man kan heller ikke blive nomineret som den bedste kollega, hvis man ikke har nogle gode kollegaer til at kåre en. Jeg er stolt over, at vi har en arbejdsplads, hvor vi gerne roser hinanden og vil hinanden det godt,” siger Lene Graugaard-Jensen, chef for Litteratur og Læring på Randers Bibliotek.

En fantastisk humørspreder

Til daglig har Mette Holm ansvaret for at få vagtplanerne på Randers Bibliotek til at gå op. Jens Sørensen arbejder tæt sammen med Mette, og det er ham, der har indstillet hende til HK’s pris som Danmarks Bedste Kollega.

”Mette er en fantastisk humørspreder. Hun har altid fokus på sine kollegers trivsel og vil gå gennem ild og vand for at sikre et godt arbejdsmiljø. I kraft af sin rolle som skemaplanlægger, springer hun ofte selv til, hvis folk er syge eller har særlige ønsker til ferie – simpelthen for at få alles ønsker og skemaerne til at gå op i en højere enhed”, fortæller Jens Sørensen fra Randers Bibliotek.

”Jeg blev meget rørt allerede, da jeg hørte om nominering, og det var en vild oplevelse at blive overrasket med en finaleplads. Jeg tænker ikke på mig selv som en bedre kollega end de andre på min arbejdsplads, men jeg er meget beæret over, at Jens tænkte på mig i den sammenhæng,” siger Mette Holm, der glæder sig til at deltage i det store finaleshow i København.

Jens Sørensen og Mette Holm skal sammen deltage i det store finaleshow den 18. april i Falkonersalen. ”Danmarks Bedste Kollega” er et led i HK’s initiativ for at sikre et godt arbejdsmiljø gennem kampagnen ”God KollegaKarma”. Hovedpræmien er 25.000 kr. til arbejdspladsen til et fælles arrangement.