Romanklub
Romanklub

DR Romanprisen 2018

03.05.18
Nu er det ved at være tid til en afgørelse om, hvilken bog der skal løbe med DR Romanprisen 2018. Her på Randers Bibliotek har vi haft en helt særlig optakt til netop denne pris. Forud for afgørelsen har ca. 14 personer været med i Randers Biblioteks DR Romanklub

Nu er det ved at være tid til en afgørelse om, hvilken bog der skal løbe med DR Romanprisen 2018. Her på Randers Bibliotek har vi haft en helt særlig optakt til netop denne pris. Forud for afgørelsen har ca. 14 personer været med i Randers Biblioteks DR Romanklub. En klub, hvor man over syv måneder, fra december til maj, har læst alle seks romaner, som er med i kapløbet om prisen. Romanklubben har så mødtes én gang om måneden, på nær december, hvor man så har diskuteret månedens bog. Snart har vi været i gennem alle seks, hvorefter de 14 medlemmer skal stemme på, hvilken bog der skal vinde prisen. Altså er der tale om et herligt forløb, hvor man virkelig går i dybden på romaner af en hver art. Den personlige og nære snak om følelserne og oplevelser man kan få gennem læsning af skønlitteratur er det, der står i fokus. At man så ovenikøbet kan være med til at påvirke udfaldet af DR Romanprisen, gør det lige lidt ekstra sjovt.

De seks romaner medlemmerne af romanklubben kan stemme på er følgende; Maren Uthaug Hvor der er fugle, Jonas T. Bengtsson Sus, Agnete Friis Sommeren med Ellen, Svend Åge Madsen Af en anden verden, Jesper Wung-Sung En anden gren og Kamilla Hega Holst Rud.

Ovennævnte romaner viser, at der er stor bredde i, hvad det helt specifikt er, som medlemmer skal udsættes for. Vi snakker kvalitativt et rigtig højt niveau, og den enkelte deltager bliver også hevet ud af sin comfort zone ved at skulle læse bøger, vedkommende måske ikke selv havde valgt. Det er ikke de helt store teoretiske litteraturanalyser medlemmer skal udsættes for, men derimod går det ud på at dele sin læseoplevelse med andre. Fra skønlitteratur kan man nemlig også tale om følelser og forskellige opfattelse af den samme tekst. Alt efter ens smag og humør kan dommen over en bog være vidt forskellig. Men fælles for medlemmerne af DR´s Romanklub er glæden ved at nyde en god bog.

Enhver læseoplevelse er unik.

Læs mere på Litteratursiden

https://litteratursiden.dk/artikler/laes-om-de-nominerede-boger-til-dr-r...

I løbet af sebtember 2018 vil der blive åbnet op for optag til næste sæson af DR Romanklub. Hold dig nærmere opdateret på www.randersbib.dk