Brodisten

Fucking broderi

25.01.21
"Jeg vil heller have fingrene klippet af end at brodere sommerfugle og nisser". Trine fra Aarhus er gået viralt med sin revival af korsstingsbroderiet.

Måske er du stødt på hende på de sociale medier eller har set hende på tv. 

"Med nål, tråd og alkohol"

Trine Runge Jessen er indehaver af firmaet "Broderist", hvor hun sælger broderikits med bandeord og dåsemad og udbyder workshops "med nål, tråd og alkohol".

Sy skævt sammen

Trine kan ikke holde fysiske workshops pt grundet corona, så på Facebook holder hun "Brodega - drik og stik" #syskævtsammen. Her er hun i dialog med begejstrede fans, mens der broderes bandeord og håndtegn, drikkes håndbajere og reflekteres over dit og dat. Fx hvem, der har mødt Bjarne Liller i virkeligheden, og hvem der skal bage pølsehorn til natmad, når det igen bliver muligt for "brodereklubben" at mødes til fest i forsamlingshuset.

En fuckfinger til den gode smag

Trine Runge Jessen beskriver, at hun bruger håndarbejdet som et frirum. Det er nærmest meditativt at udfolde sig kreativt. Hun repræsenterer også en tendens i tiden, hvor man bruger gamle håndarbejdsteknikker aktivistisk.

Kontraintuitive korsstingsmotiver

Trines valg af motiver bliver sjove, fordi de virker kontraintuitive i forhold til vores opfattelse af broderi som småborgerligt og for dydige kvinder. Den tid er forbi. Broderi er nu også for de vilde damer og mænd.

Hvordan kommer du i gang? 

Vi har samlet en række broderibøger til inspiration nedenfor. Bøgerne kan hjælpe, hvis du skal have teknikken helt på plads, inden du kaster dig ud i at brodere rygmærker til rockerklubben eller måske bare et lille "Pis" på dit mundbind.

Læs mere om Brodisten