heltinder
heltinder

Kvindelige hverdags-superhelte

10.05.16
Kvinder, der gør en forskel for andre, er i min optik de rigtige superhelte.

Vi kender nok til superheltene i tegneseriens og i filmens verden. Der er Wonder Woman, Storm og Elektra. Men de er jo ikke virkelige. De kæmper for det gode, men de gør det ved brug af overnaturlige evner, og de er fiktive. Men mon ikke også vi kan finde nogen kvindelige superhelte i virkelighedens verden? Jeg kan nemt nævne nogle stykker, som jeg synes kæmper for det gode og som derfor er superhelte i min verden.


Mine kvindelige superhelte:

Malala. Hun er en superhelt, fordi hun tør stå fast i hendes kamp for uddannelse for piger og kvinder i et land præget af Taliban, selvom hun risikerer livet.

Anne Marie Helger: Hun kæmper utrætteligt for at hjælpe og støtte de svageste i samfundet. Hun kæmper for et anstændigt samfund med lige muligheder for alle.
 
Lisbeth Zornig: Hun står frem og hjælper de udsatte i Danmark. Hun har sat sig selv i spil ved at fortælle hendes egen personlige historie som mønsterbryder.
 
Angelina Jolie: Som flere andre kendisser bruger hun sin kendisfaktor på at fremme sager og hjælpe andre. Hun sætter også sin private sfære på spil, idet hun har adopteret børn fra 3. verdens lande og giver dermed landene opmærksomhed.

Disse kvinder har ikke ekstraordinære superkræfter, som vi kender dem fra filmens og tegneseriens helte, men de har det dér je-ne-sai-quoi, som gør dem helt specielle.

Fælles for dem alle er, at de gør en forskel for andre. De hjælper og støtter - og de gør det med andet end penge. Der er rigtig mange, der giver penge til velgørenhed, og det er supergodt og vigtigt. Jeg synes dog, heltedelen først kommer, når mennesker sætter sig selv i spil.
 

Tags