Livestreaming om emnet kvantefysik.
Livestreaming om emnet kvantefysik.

Livestreaming slog publikumsrekord!

Salen i kulturhuset var proppet og summede af god stemning, da Livestreaming om “Kvantefysikkens vilde verden” blev afholdt direkte transmitteret fra et auditorium på Aarhus Universitet.

Der var på Randers Bibliotek 59 mennesker, som valgte en aften i videnskabens tegn. En tidligere forsker inden for emnet havde ligefrem lagt vejen forbi, fordi han troede, han kunne hilse på aftenens foredragsholder, men han fik nu alligevel en oplevelse og syntes, det var sjovt at høre om noget, han selv ved en del om.

professor Ph.D. Klaus Mølmer
Professor Ph.D. Klaus Mølmer fra Institute Institut for Fysik og Astronomi var endnu én af de dygtige forskere, som formåede at løfte et svært emne op til at blive formidlet for alle at kunne forstå, og som sædvanligt blev det fulgt op af gode grafiske plancher. Han har skrevet bogen “Kvantemekanik : atomernes vilde verden” om emnet, som du også kan låne på Randers Bibliotek.

Aftenen er delt ind i to dele, så der kan blive en 20 minutters pause til lige at strække benene og drikke en kop kaffe. Det sidste kvarter af 2. del er helliget spørgsmål fra de steder, der livestreamer fra aftenens foredrag. Ét af de første spørgsmål kom fra én, der sad i salen i Randers.

Naturvidenskab bliver gjort levende med disse direkte foredrag fra Aarhus Universitet, og Randers Bibliotek har sikret sig samtlige af de planlagte for efteråret 2018. Arrangementerne er GRATIS at deltage i, men du skal tilmelde dig på bibliotekets hjemmeside.

Det næste foredrag af afholdes på Langå Bibliotek under overskriften Dit indre liv med billioner af bakterier, tirsdag den 23. oktober, kl. 18:45 - 21:00.

Fakta box
Materialer