Brød
Brød

Sådan bager du Verdens Bedste Brød

13.05.15
Verdens Bedste Brød er tilfældigvis også verdens nemmeste brød at bage - kig med her og få inspiration

Brødet smager fantastisk, får en knasende sprød skorpe og en sej blød krumme.

Brødet er magisk for det kan bages uden de store anstrengelser; det kræver blot 4 ingredienser, en støbejernsgryde og at du kan vente tålmodigt på at dejen hæver færdig.

Dejen skal ikke æltes, men kan røres sammen med ske på 5 minutter, og så skal den blot hæve 6-8 timer på køkkenbordet. Rør dejen sammen om morgenen inden du tager på arbejde  -og så er den klar til at komme i gryden når du kommer hjem. Du vinder din families hjerter hvis du serverer et friskbagt brød til suppen, lasagnen eller ostebordet derhjemme.

Brødet kaldes også et "grydebrød" og du kan bage brødet din støbejernsgryde eller i din stegeso.

Her kommer opskriften - og den er nem:

Du skal bruge:

    5 dl lunkent vand
    10 dl mel
    1 tsk salt
    1 klump gær, på størrelse med en ært

Sådan gør du:

  • Rør gæren ud vandet og tilsæt salt
  • Rør melet i - dejen bliver våd og klistret
  • Dæk skålen med film og stil den et meget lunt sted i 6-8 timer
  • Sæt din støbejernsgryde i ovnen med låg og varm den op i ovnen i 30 minutter v. 250 grader varmluft.
  • Hæld dejen i gryden og læg låget på. Pas på fingrene!
  • Bag brødet 30 minutter v. 225 grader varmluft og herefter 5-10 minutter uden låg. Brødet er færdigt, når det er gyldent og sprødt.
  • Lad brødet hvile et kvartér minimum før det skæres

Knasende sprødt brød - der smager helt fantastisk med smør, honning, pålæg eller ost.  Velbekomme !

Biblioteket har opskriftbøgerne om Verdens Bedste Brød og en stribe andre gode bøger om lækre brød du kan bage. Se et udvalg hér