bibliotekschef Mette Haarup

Tre spørgsmål til bibliotekschef Mette Haarup

18.06.20
Bibliotekschef Mette Haarup svarer hér på 3 hurtige spørgsmål.

1: Er biblioteket egentlig åbent?

Ja, vi har åbent.

Der er stadig mange, der ikke ved det, men jeg siger det højt, over alt hvor jeg kommer. Man kan komme og låne bøger, man kan opholde sig i rummet, læse avis eller arbejde eller mødes med sine venner – ligesom man kunne før corona.

Vores bogbus kører også igen. Den kører sin sædvanlige rute, og der er igen åbent kl. 8-22 i vores filialer.

Måske har I set vores bibliotekscykel i byens gader? Flere gange om ugen kører nogle af mine dejlige folk ud med ladcyklen lastet med bibliotek og smil. De laver larm for biblioteket - jeg ønsker nemlig, at alle borgere i byen skal vide, at biblioteket er åbent, og man er meget velkommen.

 

2: Er det sikkert at komme på biblioteket?

Ja, det er sikkert. Vi overholder naturligvis alle sundhedsmyndighedernes anbefalinger om afstand og god hygiejne. Vi har indrettet rummet, så det bliver lettere at holde afstand, og vi har naturligvis sprit og handsker til vores brugere. Vi oplever borgere, der er rigtig gode til at tage hensyn og passe på hinanden, men det er vi jo også alle blevet opdraget til i løbet af de seneste måneder.

I Randers har vi åbnet biblioteket mere, end de har gjort i mange andre kommuner. Det har vi gjort, fordi jeg har et ambitiøst politisk bagland, der ønsker, at borgerne fortsat har adgang til kommunale tilbud. Det er jeg utrolig glad for, for mit job er at sikre kommunens borgere mest mulig bibliotek for pengene. Adgangen til litteratur og stærke fortællinger er særlig vigtig i en krisetid, så jeg er glad for at kunne levere adspredelse og gode oplevelser til vores brugere.

 

3: Har I også åbent i sommerferien?

Vi har åbent hele sommeren, og vores hylder bugner af nye lækre bøger. Imens vi har haft lukket, har vi nemlig indkøbt materialer, og vi har simpelthen så mange lækre sager. Vi har blandt andet indkøbt en masse bøger om oplevelser i Danmark -  nu, hvor de fleste af os skal gå på opdagelse i vores eget land.

Borgerne kan selv komme og vælge på hylderne. De kan selvfølgelig også få en god anbefaling eller få en pakket pose med sig. Hvis det ikke er muligt at komme på biblioteket, er det også muligt at bruge det digitale bibliotek - det fylder ikke så meget i ferietasken, og bøgerne afleverer sig selv efter brug.

Vi glæder os til at tage imod jer alle. Rigtig god sommer