Lektørudtalelse

Forfatter: Søren Brunbech

Anne Hjernøe, kendt og populær kogebogsforfatter, har skrevet denne smukke bog om hvordan man laver sin egen kryddersnaps. I nogle indledende afsnit fortæller hun om kryddersnaps før og nu, hvilke typer alkohol der er velegnede, hvilke remedier man skal bruge, og generelt om trækketider, holdbarhed og opbevaring. Men det er opskrifterne der fylder mest. Først en snes af de klassiske, som porse, hyldeblomst, slåen etc. Så snaps på krydderurter, og her er det ikke snyd i nødstilfælde at indsamle i supermarkedet. Endeligt et afsnit om snaps på frugter og bær. Som afslutning er der en nyttig tabel over hvornår det er sæson, og hvor man kan samle de planter der er nævnt i bogen. Det er en smukt illustreret og tilrettelagt bog der er indbydende at bladre i, med fotografen Lykke Rumps billeder af flasker, af de gyldne dråber og ikke mindst af frugter og bær og planter i den danske natur i sommerbelysning. Der er en del nyere og ældre titler om fremstilling af snaps, der har forskellige kvaliteter og vægtninger af fx opskrifter, botanik og kulturhistorie. Anne Hjernøes bog er en god allround bog både for begyndere, men også med opskrifter til inspiration for de viderekomne. Bemærk at Marianne Birke Ehler Politikens bog om kryddersnaps, 1998 kun har titlen tilfælles med Anne Hjernøes bog, og at der derfor absolut ingen grund er til at kassere pæne eksemplarer af denne