Lektørudtalelse

Forfatter: Rikke Bruun

Anvendelse/målgruppe/niveau

Er man interesseret i La Glace vil man finde mange spændende oplysninger i nærværende bog. Bogens opskrifter er dem, der bruges af uddannede erfarne konditorer og er ikke tilrettet det private køkken

Beskrivelse

Bogen er en rejse igennem Danmarks ældste konditori La Glace's 140-årige historie. Udover den mere historiske gennemgang fortælles også om forretningen i dag bl.a. introduceres butikkens kagedamer og -piger og nuværende prominente kunder fortæller om deres personlige forhold til konditoriet. 8 af forretningens konditorer igennem de sidste 50 år præsenteres sammen med deres bidrag til La Glace's kageudvalg. Spredt i bogen er 12 opskrifter på berømte kager fra La Glace, men opskrifterne er ikke sådan lige at gå til, da det er konditoriets opskrifter, og de er ikke tilrettet det private køkken. Lækre ser de dog ud. Bogen er rigt illustreret med fotos, avisudklip og lign

Sammenligning

Der er tidligere udkommet skrifter om La Glace startende med et håndskrevet hæfte fra 1926. Sidst er et jubilæumsskrift for 125 år udkommet i 1995. Konditoriet har også udgivet kogebøger såsom Eventyrlige kager fra La Glace frit efter H.C. Andersen, 2004 og har bidraget til Lauras gæstebud, 2004

Samlet konklusion

Et interessant og flot jubilæumsskrift med en god blanding af historie og nutid