Lektørudtalelse

Forfatter: Jette Landberg

Anvendelse/målgruppe/niveau

For alle der ikke bare rynker på næsen af amerikansk mad men vil forsøge sig med fx en Super Bowl-middag eller en gang hash browns til morgenmad. Opskrifterne er ret enkle og med indkøbslister

Beskrivelse

I forordet forklarer forfatteren, hvordan hendes kærlighed til USA og maden i særdeleshed opstod, et forhold der blev grundlagt, da hun var au pair hos en familie i New Hampshire, der lavede dejlig amerikansk mad fra grunden. Først introduceres vi til en række amerikanske smagsgivere som ahornsirup, BBQ-sauce og rootbeer, dernæst følger ca. 80 opskrifter delt op i morgenmad, frokost, snack, middagsretter og det søde, alle illustrerede med farvefotos og what to buy-lister. Her får vi mange af klassikerne som fx eggs benedict, blt-sandwich, pretzels, cookies osv. Forfatteren har arbejdet som annoncekonsulent i en del år, men er i dag førtidspensionist pga. kronisk sygdom. Siden 2006 har hun drevet den meget besøgte blog Newyorkerbyheart med mange opskrifter og dagbogsindlæg

Sammenligning

I nyere tid er udkommet Jamie's Amerika, 2010 i Jamie Olivers sædvanlige snakkende stil. I mange år var Billy Cross' bog Mit amerikanske køkken, 1996 noget af det eneste om emnet. I 2001 kom også Ulrik Boesens The American way, begge har nogle af de samme retter, men her får vi dem i opdateret form i en frisk og lettilgængelig opsætning

Samlet konklusion

Et fint bud på en amerikansk kogebog som lyser af kærlighed til netop dette køkken