Lektørudtalelse

Forfatter: Henriette Elkjær Smedebøl

Kort om bogen

Masser af inspiration til at bruge kål i alle slags måltider. Til alle, der vil udvide deres bekendtskab med kål eller ønsker et gensyn med kålkællingerne, som de har set på DR2

Beskrivelse

Opskrifter på alt fra juice, chips, kåldeller og chili con kål til kvarkkager med rucola. Derudover historien om hvordan kællingerne mødte hinanden og udviklede en passion for kål, deres egne kostråd og en oversigt over de mest udbredte kåltyper og hvad de kan bruges til. Bogen er i hardback med opskrift og billede på modstående side trykt på mat papir. Dette er forfatternes første bog

Vurdering

En bredt anvendelig kogebog til vegetarer og kødædere som søger inspiration til det grønne. Der er kommet større opmærksomhed omkring kål de senere år bl.a. fordi det er billigt at lave mad til mange af og derfor vil bogen fx også være brugbar for studerende, der skal lave mad for små penge. Der er en del lette retter imellem og nogle, der kræver lidt mere tid og øvelse. Klassisk kogebogslayout på mat papir der signalerer miljøvenlighed. Alt i alt en udmærket bog

Andre bøger om samme emne

Fra 2013 findes Kål fra Samvirke som også indeholder leksikontekster om kåltyper. Netop udkommet er Kål - 57 sunde, sprøde og lækre opskrifter af Mette Mølbak, som tidligere har udgivet en kogebog. Desuden findes der afsnit om kål i eksempelvis Rødder og Sunde salater