Lektørudtalelse

Forfatter: Lene Hedengran Rasmussen

Kort om bogen

En kogebog spækket med inspiration til, hvad man kan lave med forskellige typer af kål. En flot hverdagskogebog med masser af lækre opskrifter

Beskrivelse

Bogen er inddelt i 13 kapitler, dvs. 13 kåltyper. Hvert kapitel indledes med et historisk afsnit omkring dyrkning, tilberedning m.v. Herefter følger en række opskrifter med hver kåltype, der hver er et dobbeltopslag med opskrift på den ene side og farvefoto på den anden. Ved hver opskrift angives også, hvor mange personer opskriften er til, samt forret, hovedret, tilbehør osv. Opskrifterne er sat punktvis op og er lette at læse. Ingredienserne er velkendte, og der lægges op til, at man kan udskifte dele af opskriften - fx bruge savojkål i stedet for hvidkål, torsk i stedet for rødspætte osv. - med det man lige har i køleskabet. Kapitelrækkefølgen er styret af, hvornår kåltypen er introduceret i det danske køkken. Bogen afsluttes med en litteraturoversigt og et kålarkiv indeholdende kåltyperne med de forskellige opskrifter til hver type kål. Forfatterne er hhv. kok og historiker

Vurdering

En rigtig flot - og også indbindingsmæssigt lækker - kogebog, der kommer vidt omkring indenfor kålens verden. Denne kogebogs force er de historiske afsnit, der binder kåltypernes historie rigtig flot sammen med opskrifterne

Andre bøger om samme emne

Her i 2015 er bl.a. også udkommet Kål, der dog ikke er nær så omfattende rent kåltype-mæssigt. "Kål" udmærker sig også ved at have historikken med