Lektørudtalelse

Forfatter: Lone Krøgh

Kort om bogen

Kartofler er en dansk nationalspise, og i denne bog præsenteres alle mulige aspekter af kartofler. En bog for kultur- og madhistorisk interesserede voksne og for de ældste opgaveskrivende skoleelever

Beskrivelse

Kartofler kommer på bordet til både hverdag og fest, og i denne bog fortælles om kartoflens rejse til Danmark og dens betydning gennem tiden. Vi hører blandt andet om sydamerikanske kartofler, kartoffeltyskere, kartoflens historiske betydning i Europa, fejlslagen høst og sult i Irland, kartoflens helbredende egenskaber, forskellige tiders holdning til kartofler og til tilberedning, dyrkning af kartofler og fremstilling af kartoffelmel. Endelig fortæller forskellige kendisser om, hvorfor de er glade for kartofler, ligesom Dansk Kartoffel Råd præsenteres. Ingen opskrifter

Vurdering

En interessant og veltilrettelagt bog, som både kan bruges som bladrebog, hvor man læser lidt hist og pist, og som en gevinst for opgaveskrivere. De mange små tekstbokse og illustrationer af forskellig karakter gør læsningen spændende, hvorimod kendissernes lovprisning af kartofler og det fyldige kapitel om Dansk Kartoffel Råd trækker i den modsatte retning. Formatet er kvadratisk og layout varieret og rigt illustreret

Andre bøger om samme emne

Ingen tilsvarende generelle monografier bortset fra børnebøger og hæfter. Desuden findes bøger om kartofler med en anden og mere specialiseret vinkel