Lektørudtalelse

Forfatter: Peter Martin Jørgensen

Kort om bogen

Grundig gennemgang af at lave mad med røg. Metoderne dækker fra simpelt bål til mere avanceret røgovn. For madentusiasterne

Beskrivelse

Mad over bål smager bedre på grund af røgen. Dette er afsættet for denne bog. Første halvdel behandler teknikkerne bag røgning. Der lægges ud med en række aspekter af at røge sine madvarer. Derefter fortælles der om udstyr, teknikker, forberedelser, håndtering og selvfølgelig forskellige smagsgivere i form af træsorter. At rimme og salte madvarer behandles også. Anden halvdel af bogen består af opskrifter, alle indeholdende røgning eller røgede ingredienser. Opskrifterne dækker fra krydderier og hovedretter til bagværk og desserter. Her finder man også tabeller over forskellige kødtypers røgning, med anbefaling til varighed, saltning og røgtype. I første halvdel er der enkelte tegninger, mens anden halvdels opskrifter er ledsaget af fotos. Johan Åkerberg er svensk kok, og har tidligere udgivet en række koge- og opskriftsbøger hvorfra to er oversat til dansk

Vurdering

Røgning er en gammel disciplin, der er blevet populær igen. Bogen giver en fin gennemgang af forskellige teknikker, og præsenterer nyttige tabeller over forskellige røg- og kødtyper. Der instrueres endda i at bygge egen røgovn. Opskrifterne dækker de fleste steder hele anretninger, og er derfor omfangsrige, men ganske ligefremme. En bog som denne er for de mere entusiastiske. Kan varmt anbefales

Andre bøger om samme emne

 Mad med røg dækker samme emne. Saltet & røget dækker også saltning