Lektørudtalelse

Forfatter: Lars Ovesen

Kort om bogen

Confiteret, henkogt, fermenteret, røget, saltet eller tørret. Mulighederne er mange når fødevarer skal konserveres. Læs og lær om de mange teknikker og fyld fadeburet med lækre madvarer. For dig der er glad for at stå i køkkenet og ikke står tilbage for en udfordring

Beskrivelse

"Nordisk charcuteri" er en trin-for-trin vejledning i saltning, røgning, fermentering ect. og en kogebog. Bogen indledes med et afsnit der præsenterer de basale teknikker indenfor "old school" konservering af fødevarer. Efterfølgende kommer der en række kapitler der beskriver emner som: pølser med fyld af kød, skaldyr eller fisk, postejer, pier, galantiner samt ballotiner eller kødpostejer, farsbrød og sylter. Alle opskrifterne indledes med en kort indledning der bla. fortæller hvor og hvordan opskriften er blevet benyttet. Bogen er indbundet og indeholder billedmateriale

Vurdering

En spændende, anderledes og alternativ kogebog der med sine opskrifter tager fat på det klassiske/historiske nordiske køkken. Opskrifterne er klare i mælet og nemme at følge og kræver sjældent specialingredienser der ikke kan erhverves i et almindeligt supermarked. Dog kræver en del af opskrifterne plads til tørring og/eller mulighed for røgning samt udvidet kølekapacitet. Dette skal man dog ikke lade sig skræmme af, så på med forklædet og ud i køkkenet

Andre bøger om samme emne

For yderligere litteratur og inspiration se: Saltning og røgning eller Saltet & røget