Lektørudtalelse

Forfatter: Pernille Poulsen

Kort om bogen

Historien om hvordan det er lykkedes fødevareindustrien at få så mange til at overforbruge sukker med deraf følgende negative konsekvenser for vores helbred og psyke. Især interessant for personer med diabetes og andre livsstilssygdomme

Beskrivelse

Det er forfatterens holdning, at sukker ikke bør betragtes som et levnedsmiddel men som gift for kroppen. I bogen blotlægger hun fx hvor meget sukker, der egentlig er i vores fødevarer - både dem vi ved indeholder sukker og dem, vi tror er uden sukker. Forfatteren kommer omkring emner som fedme, diabetes, blodsukker, kræft og depressioner alt sammen i relation til sukker. Jytte Valborg Nielsen har tidligere skrevet bøger om slidgigt, kroniske smerter og fibromyalgy. Hendes baggrund oplyses ikke

Vurdering

Grundig bog, der kommer rundt om de mange negative aspekter ved sukker

Andre bøger om samme emne

Den amerikanske videnskabsjournalist Gary Taubes er udkommet på dansk i 2018 med bogen Anklagen mod sukker, der i sit indhold minder en del om nærværende bog. I 2017 kom Anette Sams' Sandheden om sukker, der blev fulgt op af kogebogen Sandheden om sukker går i køkkenet. Anette Sams er ph. d., farmaceut og seniorforsker på Rigshospitalet