Lektørudtalelse

Forfatter: Lone Krøgh

Kort om bogen

Kogebog for erfarne køkkenskrivere, der ønsker inspiration til lækker mad lavet ud fra klimamæssige hensyn og opskrifter kreeret af førende danske kokke

Beskrivelse

Ti danske stjernekokke præsenterer en række opskrifter på klimavenlig aftensmad til hverdag og fest. Klimavenlig betyder her danske råvarer i sæson, mere grønt og mindre kød samt minimeret madspild. Opskrifterne er overvejende nye og der er enkelte velkendte med et grønt twist. Ingredienslisterne kan være meget korte eller meget lange. Hver opskrift ledsages af et billede af den færdige ret, ingredienser og fremgangsmåde. Grundigt register og fortegnelse over, hvilke danske grønsager og frugter, der er i sæson i hvilke måneder

Vurdering

Flot kogebog med de dejligste, overvejende vegetariske opskrifter. Det er ikke en kogebog for hvem som helst, dertil er nogle af ingredienslisterne for lange, nogle af fremgangsmåderne for indforståede og nogle af de ved første øjekast enkle opskrifter for avancerede. I de rette hænder er det dog en kogebog, som både inspirerer og vækker begejstring

Andre bøger om samme emne

Bibliotekerne har mange nye grønne kogebøger, som også har fokus på bæredygtighed. Nævnes kan fx Vegetarisk hverdag og Plantebaseret gourmet