Lektørudtalelse

Forfatter: Kirsten Katholm

Anvendelse/målgruppe/niveau

En enkel grundbog om moderne sushi for alle, der gerne vil begynde at lave sin egen sushi. Derudover kan man lære at lave den japanske matcha-the. Det sidste ord i titlen på bogen: omakase betyder på japansk, at kokken bestemmer hvilke retter, der skal laves

Beskrivelse

Det japanske køkken er blevet mere og mere populært i Danmark i de senere år. Det er primært sushi, som på japansk betyder "kogt eddikemarineret ris med forskellige tilbehør". Interessen for den japanske traditionelle grønne matcha-te er også blevet udbredt på grund af dens høje indhold af antioxidanter og vitaminer. Bogens indledende kapitel beskriver kort de forskellige redskaber, fisk og skaldyr og indeholder en ordliste med forklaringer på de mange fremmedartede ingredienser. Alt gennemgås omkring fremstilling af sushi med illustrationer til kogning af ris og af fremgangsmåder for rulning af forskellige typer sushi. Bogen har fokus på råvarer af god kvalitet og har opskrifter på sushi, smoothies, kager, boller og supper, der indeholder matcha-te

Sammenligning

Der er udkommet mange mere omfattende titler om det japanske køkken, hvor denne bog holder sig til et begynderniveau. Sushi : smag og teknik, 2004 og Ryuichi Yoshii: Sushi, 2007 har længere beskrivelser om valg og tilberedning af de rigtige fisk og medtager flere retter. I 2010 er også udkommet Spis godt - sushi, der også er til begynderstadiet og som er i et lille handy format med et overskueligt antal retter

Samlet konklusion

En enkel begynderbog i et tiltalende layout med letforståelige opskrifter på moderne retter i det japanske køkken. Efter denne bog kan man gå videre til mere indviklede retter i nogle af de mange sushi-kogebøger, der er udkommet indenfor de senere år