Lektørudtalelse

Forfatter: Lene Hedengran Rasmussen

Kort om bogen

En kogebog med både kålsalater og juice med kål. Til både kålelskere og de knapt så kålglade

Beskrivelse

I denne kålkogebog har forfatteren Mette Mølbak kastet sig over kålsalater og juice med vidundergrøntsagen kål. Her er 40 opskrifter fordelt på hvidkål, grønkål, blomkål, rødkål, spidskål og blandet kål. Og hvis man ikke har fået kål nok, så kan man også lave juice af sin kål; hvis man altså har en juicer. Kål er sundt og her er mange muligheder for at bruge sine kål(rester). Der argumenteres for at bruge kål i stedet for salat, man behøver kun en skarp kniv - og skal det være luksus måske et mandolinjern -, og der findes mange variationsmuligheder for salater med kål. Opskrifterne er delt i to - først ingredienserne til selve salaten og nedenunder ingredienser til dressingen. De ledsages af fotos af retterne, og indimellem krydres opskrifterne med fif og tips nederst på siden. Der er en fyldig indholdsfortegnelse forrest samt et opskriftsregister bagest. Forfatteren er madentusiast og uddannet journalist

Vurdering

Det er en handy og indbydende opskriftssamling, der oser af sundhed og flotte farver

Andre bøger om samme emne

Der er kommet flere kålkogebøger de senere år. Bogens forfatter har tidligere udgivet Kål. Derudover har Anemette Olsen udgivet klassikeren Kålkogebogen, der er udkommet i 5. udgave. Nyeste skud på kålstammen er Kål, der har mere om kålens baggrund med. Det nye ved MMs opskrifter er primært juicerne