Lektørudtalelse
Kort om bogen
Naturen bugner af vilde planter, bær, rødder, svampe og tang, som vi for smagens skyld kan bruge i den daglige madlavning. Det gælder bare om at få øjnene op for mulighederne, og denne bog er en fremragende håndsrækning til dem, der har tid og lyst til selv at sanke og anvende vild mad
Beskrivelse
Thomas Laursen lever af at indsamle vilde planter fra naturen til landets bedste restauranter og videregiver her sine erfaringer. Mad handler om grundsmag, tekstur, mundfornemmelse, temperatur, gastronomisk fantasi og oplevelser. Indsamler man selv vild mad, gælder det om at bruge sine sanser og vide, hvad man leder efter. Bogen er inddelt i biotoper som fx byen, hegnet, marken, løvsskoven, grøften og stranden, og det bliver gennemgået, hvad man typisk kan forvente at finde de forskellige steder. Der er fotos og beskrivelser af planterne samt henvisninger til opskrifter andetsteds i bogen. Opskrifterne er fra ny nordisk mad-skolen, og den vilde mad bliver især brugt i salater og som tilbehør, ligesom der er opskrifter på drikke og fermentering
Vurdering
En fantastisk bog, intet mindre. Budskab, tekst og fotos spiller sammen på forbilledlig vis. Solidt register. Delikate opskrifter. Hvis man har bare en smule lyst til at finde og bruge det grønne, er denne bog tæt på en åbenbaring. Sæt igang
Andre bøger om samme emne
Trenden med naturlig mad er stærk, og vi har fx: Naturalmanak, Danmarks vilde spiseplanter, Insekter på menuen og Tang