Lektørudtalelse

Forfatter: Merete Trap

Kort om bogen

Når gastronomien møder den spirituelle praksis, opstår gastroyoga, som er mindful madlavning og gourmetoplevelser. I denne kogebog af Catherine Daverne forenes dette med den veganske livsstil. For alle med interesse i vegansk madlavning

Beskrivelse

Bogen rummer afsnit om madens kvalitet, nye madvaner, hjemmelavet mad, et afsnit om yoga og om meditation og mindfulness m.m. Herunder er 8 madlavningsafsnit, med overskrifter som fx "Salater og varmt tilbehør", "Små fristelser" og "Desserter". Bagerst i bogen stikordsregister. Desuden er der indlagt transformationsdagbog. Bogen er tilsat farvefotos af de færdige retter. Catherine Daverne har tidligere udgivet Kærlig køkkenkarma

Vurdering

Dette er en meget interessant udgivelse, som forener vegansk gastronomi og spiritualitet. Bogen er ikke traditionelt opbygget, men forener opskrifter, tanker og reflektioner undervejs. Bogen indeholder ekstravagante retter med fokus på plantebaseret, klimavenlig mad. Den har fokus på at madlavning skal være en afstressende og sanselig oplevelse. Opskrifterne er ikke de letteste, og det er en fordel at være velbevandret i det veganske køkken. Visse ingredienser er lidt svære at finde forhandlere til i Danmark. Meget smuk og æstetisk udgivelse

Andre bøger om samme emne

Der findes af gode grunde ikke andre bøger om gastroyoga, men blandt andre veganske kogebøger kan nævnes Den store veganske kogebog og bogen 51% raw er også værd at nævne