Lektørudtalelse

Forfatter: Laura Winding

Kort om bogen

Ægte julehygge og lækre bud på julens bedste småkager, konfekt og julemad. Alle kan være med til at trille pebernødder, og her er opskrifter i alle sværhedsgrader og med kyndig vejledning. En del opskrifter er i øvrigt glutenfri

Beskrivelse

Mette Blomsterbergs nye julebog åbner med nemme småkageopskrifter, der kan røres med håndmixer. I nogle opskrifter kan man prøve kræfter med glasursprøjteteknik, og i afsnittet med konfekt får man brug for forme og termometer til chokoladen. Enkelte opskrifter kræver specialingredienser som fx mirrorglaze og isomalt. Julemiddagsopskrifterne er klassiske med ande- og flæskesteg, brunede kartofler og rødkål, men serveret med salater som fx spidskålssalat med mandler, rosiner og vaniljedressing eller grønkålssalat med bulgur og chili. Der gives tips til, hvilke dele man kan forberede dagen i forvejen og idéer til julepynt som fx hjemmebagte bordkort. Med farvefotos

Vurdering

MB's personlige forord inviterer læseren med helt ind ved julebordet hos familien Blomsterberg, og bogens flotte fotos understreger julestemningen med glitter og gran. Opskrifterne er nemme at følge og instruktionerne er grundige. Der er spændende smagskombinationer som fx hvid chokolade med nellikeganache. Enkelte opskrifter er meget avancerede som fx Risalamande Superior med gelespejl og isomalt. Forfriskende med de sprøde kålsalater til middagen

Andre bøger om samme emne

MB har også udgivet: Blomsterbergs jul. Andre gode julebøger: Nu er det jul og Sarah Skarums julebog