Lektørudtalelse

Forfatter: Lone Krøgh

Kort om bogen

Der er fortsat fokus på antiinflammatorisk kost, og her kommer en opfølger til den populære 21 helbredende dage med antiinflammatorisk kost. For dem, der vil opnå forbedret livskvalitet gennem kostomlægning

Beskrivelse

Kroppen reagerer med en betændelsestilstand på dårlig mad. Denne inflammation kan føre til småskavanker som træthed, koncentrationsbesvær, irritabilitet, dårlig fordøjelse, sukkertrang, søvnbesvær og vægtstigning, men også til alvorlige ting som diabetes 2, forhøjet blodtryk, skjult mavefedt og for højt kolesterol. Ved at spise antiinflammatorisk kost kan man forebygge og delvis helbrede nogle af disse ting. Antiinflammatorisk mad er grønsager, bælgfrugter, fisk, fuldkorn og fibre. Forfatterne er læge og ernæringsterapeut og taler for et helhedsbillede, hvor intet er forbudt, men hvor forarbejdet og raffineret mad er undtagelser. Størstedelen af bogen er opskrifter på antiinflammatorisk kost

Vurdering

Flot og veltilrettelagt bog, der vil appellere og inspirere bredt. Den er udogmatisk i sin tone og vil både tiltale dem, der vil gå hele vejen, og dem, der bare vil læse om sund mad og plukke lidt hist og pist. Opskrifterne er lette nok, men madlavningen vil muligvis tage lidt længere tid, fordi der skal læres nye vaner og måske nye ingredienser

Andre bøger om samme emne

Andre titler er fx Antiinflammatorisk hverdagsmad og Sund og rask med antiinflammatorisk kost